Susret djece prijateljica sv. Anđele u Zagrebu

U nedjelju 22. siječnja 2017. godine u uršulinskom samostanu u Vlaškoj ulici, održan je susret djece prijateljica svete AnÄ‘ele pod geslom "Bog želi samo naše dobro i radost." Susret se temeljio na liku sv.AnÄ‘ele kao svjedokinji radosti. Tako je cilj susreta bio upoznati tu stranu AnÄ‘elinog života, u kojem je tako živa duhovna radost, koja joj je pomogla da nadvlada sve prepreke na koje je nailazila, i uz koju je lakše nosila životni križ.

Po dolasku djeca su se najprije upoznala meÄ‘usobno kroz igru. Na susretu su sudjelovala djeca iz Gračana, Novog Zagreba i Vlaške.  Provincijalna glavarica, s.Jasna je kratko pozdravila nazočne i uvela sve u temu susreta. Kandidatica Kristina je zatim učila djecu pjesmu sv.AnÄ‘eli pod nazivom "Do nogu raspetog". Nakon tog je uslijedilo kratko predavanje koje je imala postulantica Marija, u kojem je govorila općenito o radosti, te kako se ona dijeli na duhovne koje su trajne, i zemaljske  koje su kratkoročne. Istaknula je važnost izvora te radosti koja, kao duhovna krepost, treba proizilaziti iz odnosa s Kristom, koji daruje tu krepost onima koji su otvorena srca. Tu krepost je posjedovala i sv. AnÄ‘ela, te je primjerom svoga života pokazala važnost življenja takve kreposti, koja pomaže u nadvladavanju životnih poteškoća. Crpeći ju iz molitve, u kojoj se susretala s Kristom, i sv. Pisma koje je tako prožimalo cijeli njezin život, svojim kćerima, prijateljicama i svima želi poručiti kako je lijepo biti s Bogom svaki dan u Radosti!
Nakon prigodnog predavanja, uslijedio je rad po dobnim skupinama, koje je urodilo kreativnošÄ‡u, promatrajući dublje poruku svete AnÄ‘ele. Rad u skupinama su animirale s. Suzana, s. Jasminka, s. Jasna, postulantica Marija i kandidatica Kristina. U plenumu su animatori skupina imali priliku iznijeti razmišljanja djece. Na kraju se druženje veselo nastavilo uz ples i igru, nakon koje su se djeca razišla domovima s osmijehom na licu.