DUHOVNA OBNOVA ZA DJEVOJKE U ZAGREBU

Opširnije...

Održana duhovna obnova za djevojke

Od 24. - 26. veljače u samostanu sestara uršulinki održana je duhovna obnova za djevojke pod geslom “Ljubav zove“.

Cijela duhovna obnova, nagovori i rad se temeljio na upitu kojeg je Isus uputio Petru: „Šimune Ivanov, ljubiš li me?“ (usp. Iv 21,16) , o čemu se propitkivalo tridesetak djevojaka zajedno sa sestrama, postulanticom Marijom, kandidaticom Kristinom te svećenicima vlč. Borisom i p. Petrom.

Opširnije...

Godišnjica zajednice 'Gorući grm' u Zenici

24. veljače 2017, iako s malim zakašnjenjem, mladi naše župe proslavili su 18. godišnjicu postojanja i djelovanja zajednice mladih „Gorući grm“.  Druženje, u kojem su sudjelovale  s. Gabrijela i  sestre iz zajednice, kao i župnik, započelo je prigodnom prezentacijom „Izuj obuću“ kroz koju smo razmišljali o kvaliteti naše komunikacije kako s Bogom tako i meÄ‘usobno. Uslijedila je  podjela poticaja koje smo prepoznali kroz ponuÄ‘eni sadržaj. Za ovu obljetnicu mladi su dobili  prigodnu iskaznicu kao članovi zajednice mladih.

Opširnije...

72 sata bez kompromisa

Mladi naše zajednice "Gorući grm" po četvrti put su se uključili  u Akciju 72 sata bez kompromisa. Zajedno sa s. Gabrijelom Hrgić i s. Branislavom Pavlešin, te našim  župnikom vlč. Vladimirom Pranjićem podjeljeni u skupine realizirali smo nekoliko projekata. Uz prikupljanje hrane i higijenskih potrepština u Konzumu i Maxi trgovini posjetili smo Dom umirovljenika te udrugu "Budimo prijatelji" u kojoj su odrasle osobe s Downovim sindromom. Bilo je veoma dojmljivo susresti se s starijima i nemočnima te s njima zajedno pjevati, svirati i razgovarati. A radost susreta u  udruzi" Budimo prijatelji" teško je pretočiti u riječi.

Opširnije...

Proslava 17. godišnjice Gorućeg grma u Zenici

Slavlje je započelo u subotu 13. veljače 2016. Animator večernjeg programa bio je Ivan Popović. Kroz prezentaciju nas je podsjetio na sve naše aktivnosti u kojima smo bili uključeni kroz protekle godine. Na susretu su bili i naši novi članovi, te naš župnik.vlč Vladimir Pranjić  kao i Ä‘akon Ivan Ivančević. Za glazbeni dio pobrinuli su se članovi našeg benda koji inače sviraju na nedjeljenim misama u 10 sati. Uz razmišljanja, skupni rad, pjesmu, smijeh i veselje naše sestre su se pobrinule  te  nije ni poslastica nedostajalo. U nedjelju ujutro na misi u 10 h 6 mladih  su dali svoje obećanje pred Gospodinom, primili majice Gorućeg grma te tako postali članovi zajednice. Nakon sv. Mise sve vjernike počastili smo kolačima u obliku srca jer su i oni bili dionici našeg slavlja. U nedjelju u večernjem polsatnom programu Radio Marije Sarajevo mogli ste čuti nešto više o životu u radu naše zajednice. Program je vodila s. Gabrijela, a sudjelovali su župnik i nekoliko članova Gorućeg grma.

Opširnije...

6. susret mladih

Susret meričijanske mladeži
27.veljače 2016 u Zagrebu, Vlaška 75
„Milosrdni kao Otac“ (Lk 15, 11-32 ) vlč. Toni Štefan

Opširnije...

5. susret Meričijanske mladeži

Pod geslom »Blago milosrdnima, oni će zadobiti milosrÄ‘e« održan je 19. Rujna 2015. susret Meričijanske mladeži u Novom Zagrebu. Program u trajanju od 10 do 18 sati odvijao se najvećim dijelom u Utrinama, u prostorijama župe Sv. Ivana Krstitelja, gdje se okupilo više od 35 mladih sa sestrama uršulinkama iz Zenice, Slavonskog Broda, Rovinja, Varaždina i različitih dijelova Zagreba te Novog Zagreba.

Opširnije...

Program 5. susreta Meričijanske mladeži

19. rujna 2015 u Novom Zagrebu
10.00  Okupljanje
10.30  do 11.00 Predavanje (s. Ksenija  Leko  predstavlja LICE MILOSRĐA,  bulu najave izvanrednog jubileja milosrÄ‘a)
11.00 do 11.15   osobni rad
11.30 d0 12.30  rad u skupinama
12.30 Objed
13.30 hodočašÄ‡e u Dugave
14.00 do 14.30 Krunica Božjeg milosrđa (u župnoj crkvi u Dugavama)
15.15 s. Damjana Barbarić predstavlja Svjetski susret mladih u Krakowu
Plenum
16.30  sv. Misa
17.30  Posjet zajednici sestara na Barčevom trgu 9
Odlazak

Opširnije...

Probudite svijet!

Susret mladih u Zagrebu u Gračanima na temu 'Probudite svijet' bio je 2. svibnja 2015. osmislila ga je i vodila s. Gabrijela uz pomoć s. Cecilije, s. Suzane, s. Bogoljube, s. Jasne, s. Ksenije i s. Damjane. Kroz kratka izlaganja o radosti, ljubaznosti, oduševljenju, duhovnom majčinstvu i zajedništvu, mladi su ponešto naučili o sv. AnÄ‘eli. Zajedničko slavlje svete mise koju je predslavio fra Mirko Kralj ujedinio je mlade iz Zenice, Viteza, Slav. Broda i Zagreba. Slično je i bilo poslije ručka u restoranu 'Puntijarka'... slijedila je kratka podjela u skupinama, a susret je završio klanjanjem u crkvi. Hvala svima koji su pomogli u ostvarenju ovog susreta.

Opširnije...

Marijina poniznost - susret meričijanske mladeži

U Zenici je u župi Svetog Josipa održana duhovna obnova za mlade koji žele rasti u vjeri i pripadnosti Kristu 10. siječnja 2015. Susret je organizirala s. Gabrijela Hrgić, predstavnica Povjerenstva za zvanja naše Hrvatske provincije uz podršku i pomoć s. Jasne Lučić, provincijalne glavarice, župnika vlč. Vladimira Pranjića i drugih sestara u vidu pripreme za svjetski susret mladih u Poljskoj 2016. g. Predavanje na temu Marijina poniznost i zadatke za rad u skupinama osmislio je vlč. Jakov Kajinić, duhovnik bogoslova Vrhbosanske nadbiskupije.

Opširnije...