PROSLAVA SV. ANĐELE MERICI U ŽUPI SV. PETRA-ZAGREB

U utorak navečer, 26. siječnja 2016. zajednica sestara iz Vlaške  proslavila je blagdan sv. Anđele u župi sv. Petra, u živom INSIEME s Prijateljicama sv. Anđele i njihovim obiteljima, članovima Župne molitvene zajednice, Zajednice obitelji, domaćim svećenicima i drugim dragim župljanima s kojima surađujemo i kojima je bliska karizma naše utemeljiteljice.

Opširnije...

Susret zagrebačkih zajednica – proslava sv. Uršule

I ove godine smo nastavile dugogodišnju tradiciju susreta zagrebačkih zajednica uz veće blagdane našega uršulinskog Reda.
Nedjeljno popodne 25. listopada  sabrale su se uršulinke iz Gračana, Novog Zagreba i Vlaške ulice koja je sve ugostila. Pridružila nam se i Danijela Fattorich, prijateljica sv. Anđele iz Rovinja, te nam predstavila stvaralačko djelovanje karizme sv. Anđele u mlađoj grupi prijateljica sv. Anđele.

Opširnije...

Srebrni jubileji s. Jasminke i s. Koraljke

Na blagdan Male Gospe su naše sestre Jasminka i Koraljka proslavile svoj srebrni jubilej, 25. godišnjicu zavjeta. Dogovorile su se da to bude skromno i u krilu zajednice. Uoči blagdana sestre iz zajednice su se okupile na čestitanje, a na sam blagdan ujutro slavila se sveta misa koju je predvodio naš pater Cindori, nazvan p. Cin. Lijepo je propovijedao o Blaženoj Djevici Mariji koja je istinski primjer potpunog predanja Bogu i uzor svakoj posvećenoj osobi. Taj dan na ručak su došli i čestitari iz župe sv. Petra, župnik Josip Golubić i kapelan Ivan Lastovčić. Naše jubilarke su zahvalile Bogu za Njegovu vjernost u tih 25 godina i za milost ustrajnosti u duhovom pozivu koji je uistinu neizmjerno velik i nezasluženi Božji dar, a koji se otkriva i učvršćuje svaki dan na uvijek nov način. Zahvalne su i svima u provinciji za sestrinsko sjećanje, za darove i molitve!

Opširnije...

Hodočašće zajednice iz Vlaške u Karlovac

Na Dan neovisnosti 8. listopada zajednica je hodočastila u Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu. S nama je bila i s. Jasna, tako da smo išle u dva auta. Rektor svetišta mons. Antun Sente ml. radosno nas je i gostoljubivo dočekao, počastio kavom, kapučinom i sokovima i upoznao s poviješću svetišta. Isti dan je hodočastila u Svetište zajednica nevjenčanih mladića i djevojaka iz Zagreba predvođena vlč. Ivanom Tolle i mala skupina vjernika iz župe svete Barbare iz zagrebačkog naselja Vrapče.   Svi smo imali zajedničku misu u 11.00 sati, nakon čega je slijedilo klanjanje pred Presvetim koje je vrlo lijepo animirao vlč. Ivan Tolle. Ostale  smo neko vrijeme pred dragim kipom sv. Josipa koji za ruku drži malog Isusa i u zahvalnosti i molitvi izručile mu svaku sestru provincije.

Opširnije...

Predsjednica gđa Kolinda Grabar-Kitarović u posjeti

Naš Izak, dječak  u vrtiću 'Sv. Anđela Merici' u Zagrebu, jako voli predsjednicu Kolindu i najveća mu je želja bila da ona dođe na proslavu njegovog rođendana... A ponekad se želje i ostvaruju... tako je Izak napisao pismo-pozivnicu i poslao je u Ured predsjednice. Na veliku Izakovu sreću, a iznenađenje svih nas, Predsjednica je na poziv odgovorila i na njeg' se odazvala! Zaista lijepa gesta!

Opširnije...

Susret djece u Zagrebu-Vlaška

U subotu, 24. siječnja 2015. u devetnici svetoj Anđeli održan je u Zagreb-Vlaškoj  susret djece Prijateljica sv. Anđele iz Vlaške i iz Dugava. Susret je pripremila i vodila s. Jasminka, uz pomoć s. Suzane i Kristine Omerzo, djevojke 1. razreda srednje škole iz župe sv. Petra.
Započeli smo igrom »Upecaj zlatnu ribicu« – svaka upecana ribica imala je određeni zadatak (naravno, o sv. Anđeli), a zlatna ništa nije tražila već je poklonila ono što je na njoj pisalo.

Opširnije...

Susret djece u Zagrebu

U nedjelju, 09. studenog 2014. poslije podne, održan je u Vlaškoj drugi po redu susret djece Prijateljica sv. Anđele iz Zagreba. Okupilo se dvadesetak djece od predškolske do adolescentske dobi iz Gračana, Dugava i župe Sv. Petra. Susret je organizirala i vodila s. Jasminka Pomper. Bilo je raznovrsnih aktivnosti:  molitva, međusobno upoznavanje, pjevanje, plesanje, rad u skupinama, gluma, čašćenje...

Opširnije...

Izložba dječjih likovnih radova 'S križem do Uskrsnuća'

U petak, 04. travnja 2014. u prostorima Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu svečano je otvorena izložba dječjih likovnih radova na temu »S križem do Uskrsnuća«. Izložba predstavlja izvorni projekt Povjerenstva Zagrebačke nadbiskupije i Nadbiskupijskog pastoralnog Instituta kojem je cilj dati zajednički doprinos novoj evangelizaciji na koju poziva crkveno vodstvo, potaknuti djecu osnovnoškolske dobi na dublje uranjanje u otajstvo Isusove muke, smrti i uskrsnuća kroz nove mogućnosti katehiziranja i kroz sve to poticati promicanje župne kateheze.

Opširnije...

SUSRET S OBITELJIMA U VRBANIMA

U dogovoru sa svojim župnikom vlč. Mariom Bičakom, u ponedjeljak navečer, 31. ožujka 2014. nekoliko mladih obitelji iz zagrebačkih Vrbana pozvalo  nas je u posjet i srdačno ugostilo u svojoj župi Navještenja Gospodinova. Inicijator sureta bio je g. Ante Burić, bivši vjeroučenik  s. Jasne Lučić iz Dugava u Novom Zagrebu, a koji sa svojom obitelji sada živi  u Vrbanima.

Opširnije...

Posjet vjeroučenika iz Bedekovčine

U četvrtak ujutro, 13. ožujka 2014. jedna brojna skupina djece 6. razreda OŠ Bedekovčina posjetila je naš samostan u Vlaškoj. U pratnji svojih dviju vjeroučiteljica i još nekoliko nastavnika provodili su terensku nastavu u čijem je programu posjet jednoj redovničkoj zajednici, upoznavanje povijesti njezina utemeljenja te načina života i rada. Djecu i njihove pratitelje primili smo u kapelicu gdje ih je provincijalka s. Jasna Lučić odmah na početku pozvala na poklon Gospodaru kuće koji je živ prisutan u Svetohraništu. Pozdravila ih je i objasnila gdje se nalaze.

Opširnije...