Sadašnji oltar, historicističkog stila, svijetlo-maslinaste boje s pozlaćenim reljefnim ukrasima i crtanom ornamentikom, načinjen je 1894. godine, a izradio ga je Joseph Runggaldier, klesar i rezbar iz St. Ulricha - Gröden u Tirolu - za 1800 forinti.

U svom gornjem dijelu nosi lik Boga Oca sa zemaljskom kuglom; sa strane su djevice i mučenice prvih kršÄ‡anskih vremena: lijevo sv. Katarina Aleksandrijska, a desno sv. Janja. Uza središnji dio lijevo je sv. Franjo Ksaverski, a desno sv. Ignacije Lojolski.

Središnji dio oltara zauzima visokoreljefni prikaz Isusova roÄ‘enja.

Uz tabernakul su male niše s anÄ‘elima, a do njih lijevo sv. AnÄ‘ela Merici s djevojčicom, utemeljiteljica Reda, i desno sv. Uršula, djevica i mučenica i zaštitnica uršulinki. Kipove sv. AnÄ‘ele (110 cm) i sv. Uršule (114 cm) izradio je 1904. godine Joseph Runggaldier. Oltar nosi nekoliko vrijednih relikvijara i svijećnjaka.

U svetištu su još vrijedne slike sv. Florijana i Djevice Marije iz Landshuta, koja se u samostanu časti kao “Majka Doma našega - Haussmutter”. Slika je načinjena za crkvu oko 1730. godine, prema starijoj iz 17. stoljeća iz samostana uršulinki u Landshutu, u Bavarskoj. Ta njihova crkva je poznato svetište istoimene Madone. Oko slika su kipovi baroknih anÄ‘elčića s bivšeg oltara.
Oltar prema narodu zapravo je umjetnički izrezbaren stol isusovačkih poglavara iz blagovaonice. Kad je ukinuta Družba Isusova 1773. godine, stol je kupljen s umjetničkom "katedrom” za čitanje u blagovaonici i drugim inventarom te je služio istoj svrsi. Datira iz 17. stoljeća. U crkvu je postavljen nakon obnove 1972. godine da s njega vjernici primaju Kruh života.

S lijeve strane oltara nalazi se kip Majke Milosti. Nasuprot Majke Milosti nalazi se kip Srca Isusova. Izradio ga je 1904. godine u Grazu Wilhelm Sirach.

SVETE MISE

Nedjeljom i blagdanom u 8:00 sati, a radnim danom u 7:00 sati. Svakog 'osmog' u mjesecu u 18h, vidi više o tome na linku o Majci Milosti.

Svakog ÄŒETVRTKA u 19:30 ura klanjanja pred Presvetim
REDOVITA PRILIKA ZA ISPOVIJED svaki dan pola sata prije mise (preč. Franjo Biškup)

Glavni oltar u crkvi