Krizmanijada u Bistri

Krizmanijada za krizmanike župe Sv. Nikole u Bistri, 13. veljače.

Geslo: "Blago milosrdnima, oni će zadobiti milosrđe"

Opširnije...

Krizmanijada: Blago milosrdnima: oni će zadobiti milosrđe!

Prva Krizmanijada ovogodišnjih krizmanika održana je 28. studenoga 2015. godine te je taj cjelodnevni susret i ovog puta obilovao katehetsko-zabavnim aktivnostima. Voditeljica susreta bila je uršulinka s. Damjana Barbarić zajedno sa s. Cecilijom Kolarić i animatorima zajednice mladih. Geslo susreta glasilo je „Blago milosrdnima: oni će zadobiti milosrÄ‘e!“ nadahnuto Matejevim EvanÄ‘eljem (Mt 5, 8) i predstojećom Godinom milosrÄ‘a.

Opširnije...

Krizmanijada u Zaprešiću

U subotu, 11. travnja, održana je KRIZMANIJADA - susret krizmanika Zaprešićkog dekanata u župi B. D. Marije, Kraljice apostola, čiji su nas župljani i upravitelj župe p. Vinko Sudar ugostili i pomogli u pripremi susreta. Voditelji cijelog programa i organizatori susreta bili su vlč. Tomislav Kralj, upravitelj župe sv. Nikole biskupa u Bistri i s. Damjana Barbarić, uršulinka. Na susretu je sudjelovalo oko 180 krizmanika iz cijelog dekanata.

Opširnije...

Izgubljen na hodočašću - nađen u hramu!

KRIZMANIJADA U NOVOM BRESTJU
Sakramentom krizme potvrÄ‘ujemo se kao svjedoci Isusove ljubavi i Njegovi prijatelji. No, ponekad nam je za to prijateljstvo potreban mali poticaj i netko tko će nas usmjeriti k Njemu. Sa željom da baš oni budu ti dobročinitelji, mladi župe Dobrog Pastira iz Brestja ponovno su organizirali Krizmanijadu za mlade duhovne nade svoje župe koja je održana 7. prosinca. Taj cjelodnevni susret za krizmanike i ovoga je puta obilovao zabavnim, ali i katehetskim aktivnostima. Voditeljica susreta bila je uršulinka s. Damjana Barbarić koja je, uz mlade, bila glavni animator. Geslo susreta je bilo „Izgubljen na hodočašÄ‡u - naÄ‘en u hramu!“ nadahnuto Lukinim EvanÄ‘eljem (Lk 2,41-51).

Opširnije...

Susreti na župi u Glini

Divna župa, koja još uvijek osjeća posljedice rata u Sisačkoj biskupiji, ne tako daleko do Zagreba, sa svojim dragim i sposobnim župnikom vlč. Alfredom Kolićem, bila je domaćin 13. i 14. 04. 2013. ss. uršulinkama. U subotu su s. Jasminka, kandidatica Marina i s. Damjana imale susrete na temu IZVEZI NA PUÄŒINU!

Opširnije...

Krizmanijada u Novom Brestju

Sakramentom krizme potvrÄ‘ujemo se kao svjedoci Isusove ljubavi i Njegovi prijatelji. No, ponekad nam je za to prijateljstvo potreban mali poticaj te netko tko će nas usmjeriti k Njemu. Sa željom da baš oni budu ti dobročinitelji, mladi župe Dobrog Pastira iz Brestja ponovno su organizirali krizmanijadu za krizmanike svoje župe.

Opširnije...

Krizmanijada u Novom Brestju

Pedeset i troje učenika osmih razreda, vjeroučenika župe Dobri Pastir iz Brestja koji će ove godine primiti sakrament svete Potvrde, u subotu, 14. travnja 2012. godine sudjelovali su na cjelodnevnom susretu za krizmanike, takozvanoj Krizmanijadi.  Susret su organizirali mladi iz župe kako bi potaknuli krizmanike da i nakon primanja sakramenta Krizme ostanu u Crkvi te se uključe u Zajednicu mladih.

Opširnije...

Hodočašće u vlastito srce

U ponedjeljak  12.12. 2011. okupili su se mladi u župnoj dvorani u Retkovcu-Zagrebu u kojoj se često i rado okupljaju, ali ovoga puta na malo drugačiji način i ne baš u uobičajeno vrijeme, ujutro u 10 sati.
Kroz ovo došašÄ‡e, vrijeme priprave za roÄ‘enje Isusa Krista, željeli su na malo posebniji način još bolje pripremiti svoja srca za dom malomu Isusu.

Opširnije...