Dragi mladi prijatelju/prijateljice, ako osjećaš da je Isus Krist svojim pogledom ostavio duboki pečat u tvom srcu i 'ranio' ga čežnjom za ljubavlju koju nitko ne može ispuniti osim Njega samoga; ako osjećaš da te neodoljivo privlači da samo Njemu daruješ dragulj djevičanstva poput sv. Anđele, sv. Franje ili sv. Klare, poput sv. Cecilije, sv. Agneze, sv. Suzane, sv. Uršule ili poput sv. Edith Stein, sv. Chiare Luce Badano, sv. don Bosca, sv. Ignacija ili sv. Damiaana de Veustera … ili …

NE BOJ SE! Ima onih koji su već na tom putu. DOĐI I VIDI!!!

Dragi mladi prijatelji, na kome od vas će se Isusov pogleda zaustaviti, to nitko od nas ne zna, tu je slobodu izbora Isus zadržao samo za sebe. Nitko od nas nije znao da će biti izabran i nitko od nas ne zna zašto je izabran baš on, a ne netko drugi. Ovdje se radi o Božjoj tajni.

Stoga, oni koji na sebi osjećaju NJEGOV POGLED, znajte, posebno ste zamilovani i IZABRANI na veliko dostojanstvo da budete Kristovi pastiri i svećenici, Kristove zaručnice i kraljice. Nitko od onih koji su već na tom putu nije sam birao taj način života, bio je to samo slobodan odgovor na NJEGOV ZOV I LJUBAV. Isus je taj koji je izabrao, uzljubio i sve što želi od osobe jest da mu slobodno odgovori, baš kao što se to događa i u ljudskoj ljubavi.

Stoga, djevičanski život, posvećeni život nije odbacivanje ljubavi, bijeg od života ili strah od braka – ono je ODAZIV na nutarnji zov NEBESKOG ZARUČNIKA, Kralja nad kraljevima i Gospodara nad gospodarima. A tko može Njemu odoljeti kad je On »najljepši od ljudskih sinova i po njegovim se usnama milina prosula…« (Ps 45,3) Ili kako lijepo pjeva Pjesma nad pjesmama: »Što je tvoj dragi bolji od drugih, o najljepša među ženama… Ja pripadam dragome svome i on je željan mene… Govor mu je sladak i sav je od ljupkosti… Stavi me kao znak na srce i kao pečat na ruku svoju… Mnoge vode ne mogu ugasiti ljubav niti je rijeke potopiti…« (Pj 5,9.16; 7,11; 8,6-7)

Tako, HRABRO! Kreni u avanturu života s Kristom i ne boj se, jer On uvijek vjeran ostaje. I znaj, na tom putu nisi sam, tu je već mnoštvo zajednica koje slijede Krista Jaganjca kamo god on pođe i pjevaju novu zaručničku pjesmu ljubavi (usp. Otk 14,2-4)

VIRTUALNO PUTOVANJE U SVETU ZEMLJU - MJESTO GDJE JE ISUS ŽIVIO. Klikni OVDJE

Zanimaju te i drugi redovi? Redovnici i redovnice u Hrvatskoj na ovom linku!

Jedino želim u Tvojoj prisutnosti ostati zauvijek...