Večer s Pomazanikom

Večer s Pomazanikom, G. F. Handel: Mesija 1. dio
Uršulinska crkva Rođenja Isusovoga u Varaždinu, 6. 2. 2016.
Zbor varaždinske katedrale "Chorus angelicus" i Anđelko Igrec na orguljama i kao umjetnički voditelj

Opširnije...

Emisija na VTV o klanjanjima kod uršulinki

KLANJANJE KOD URŠULINKI NA VTV-u, pogledajte klikom OVDJE

Opširnije...

Nova slika sv. Uršule

Naša umjetnica draga prijateljica i dobročiniteljica Silivija Benković, naslikala je sv. Uršulu za našu Katoličku školu Svete Uršule u Varaždinu. Pogledajte i uvjerite se sami!

Opširnije...

Hvala, s. Regina!

Naša draga sestra REGINA (MIRJANA) FAJ okrijepljena sakramentima preselila se 20. ožujka 2015. u Očev dom u 74. godini života i 51. godini redovničkih zavjeta.
Sprovod će biti u SUBOTU 21. 03. 2015. u 11:30h, a sveta misa zadušnica u Uršulinskoj crkvi nakon sprovoda. Počivala u miru Božjem! SESTRE URŠULINKE

»Koliko moraju klicati i radovati se jer je u nebu svima, svakoj pojedinoj, pripravljena nova kruna slave i veselja.« sv. Anđela Merici

 

Opširnije...

Hvala s. Maksima

Naša draga sestra MAKSIMA (ANA) ZORBAZ okrijepljena sakramentima preselila se 27. siječnja 2015. u Očev dom u 80. godini života i 52. godini redovničkih zavjeta.
Sprovod će biti u SRIJEDU 28. 01. 2015. u 14:00h, a sveta misa zadušnica u Uršulinskoj crkvi nakon sprovoda. Počivala u miru Božjem!SESTRE URŠULINKE
Sprovod je, uz nazočnost svećenika, predvodio novoimenovani biskup fra Ivica Petanjak, rođak naše s. Maksime.

Opširnije...

Božićna radionica u Kunovcu

Svako dobro djelo započinje odlukom u srcu.:“Želim činiti dobro“. Tako su odlučili mnogi  naši roditelji,učenici i  učitelji sudjelujući   na  humanitarnoj radionici „Božić u srcu“.
Izrađivali su se anđeli za udrugu „Jak kao Jakov“ koja pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti. Radionici je održana u 28.11. u 17.00 sati u školi u Kunovcu.  Na radionici smo imali i gošće: s.Damjanu i s.Ceciliju, uršulinke iz Varaždina.

Opširnije...

Hvala s. Ancilla

Naša draga sestra ANCILLA (MARIJA) PRESEČKI okrijepljena sakramentima preselila se 21. studenog 2014. u Očev dom u 89. godini života i 67. godini redovničkih zavjeta.
Sprovod će biti u PONEDJELJAK 24. 11. 2014. u 13:15h, a sveta misa zadušnica u Uršulinskoj crkvi nakon sprovoda.
Počivala u miru Božjem! SESTRE URŠULINKE

Opširnije...

ĐAKOVO: BLAGOSLOV DVORANE MAJKE KLAUDIJE

Majku Klaudiju, rođenu u Đakovu 17. siječnja Svete 1875. godine, poznaju mnoge osobe u domovini i diljem svijeta. Mnogi joj se mole. Njezini sugrađani, potaknuti g. župnikom Tomislavom Ćorlukom, gđom Slavicom Ratinčević i njezinim sinom Ivanom Pavlom te župnim vikarima Josipom i Davorom, sve više primaju u svoj život njezin primjer i poticaje i utječu se joj u zagovor.
U subotu 15. studenoga 2014., dobila je i svoju dvoranu uza župni ured. Ekipa tih suradnika divno ju je ukrasila tiskanim panoima na bijeloj ceradi s tekstovima i fotografijama, a sve je bilo ukusno urešeno cvijećem. No najljepši ukras je veliki portret M. Klaudije s tri djevojčice (150 x 100 cm), rad varaždinske slikarice Silvije Benković.

Opširnije...

Trodnevnica u Kuzmincu

Uršulinke iz Varaždina, Zagreba i Rima vodile su od 23. - 25. 9. 2014. trodnevnicu u Kuzmincu. Kako bismo zajedno doživjeli radost blagdana sv. Kuzme i Damjana, uz molitve, kateheze, svjedočanstva pripremali smo se za blagdan. Zahvaljujući vlč. Igoru Radašiću, župniku koji nas je pozvao, imali smo prilike podijeliti bogatstvo i ljepotu života s Kristom.

Opširnije...

Jubileji 50 i 60 g. zavjeta

Na kraju duhovnih vježbi od 8 dana tišine koje je vodio o. Danijel Čolo, OCD, 30. travnja 2014. g. na blagdan sv. Marije od Utjelovljenja (uršulinke mistikinje!) u Uršulinskoj su ckrvi u Varaždinu obnovile i proslavile jubileje s. Regina Faj, s. Mirjam Šurjan i s. Laurentina Hrastić (60 g. zavjeta). Slavlje je predvovio preč. Franjo Biškup.

Opširnije...