Proslava sv. Anđele u Uršulinskoj crkvi 2012.

URŠULINSKA CRKVA ROĐENJA ISUSOVOG VARAŽDIN
PROSLAVA SV. ANĐELE MERICI, utemeljiteljice Družbe sv. Uršule
26. 01. u 19:30 klanjanje pred Presvetim

             u 20:00 Svečana Služba čitanja iz časoslova

SV. MISE na sam dan 27. 01. 2012.
07:00 predvodio preč. Franjo Biškup

16:30 s djecom iz Dječjeg vrtića SV. URŠULA, roditelje, prijatelje, djedove i bake

28. 01. u 16:00 misa koju predslavi mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup... Pjevanje predvodila djeca iz Kneginca, RUNOLIST, koju su uvježbale gđe Tonka i Maja.

Opširnije...

Božićni anđeli u Varaždinskoj katedrali

Ove godine, kao i prijašnjih, početkom prosinca u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi vjeroučitelj Mihael Pisačić započeo je s različitim aktivnostima i pripremama vezanima uz dolazak Božića. U sve planirane aktivnosti vezane uz nadolazeće blagdane, bili su prije svega, uključeni i učenici spomenute škole. Jedna od aktivnosti koje je provodio bilo je izrađivanje božićnih ukrasa, figurica od tjestenine – Božićnih anđela. Time je započeo i sam projekt početkom studenoga, a potpuna realizacija ostvarena je 16. prosinca 2011.

Opširnije...

Božićni humanitarni koncert

Božićni humanitarni koncert

Moja ciglica za Afriku

Župni zbor DONUM i prijatelji

Ponedjeljak, 26. 12. 2011. u 19h

Župna crkva sv. Nikole u Varaždinu

Opširnije...

Adventska duhovna obnova u Varaždinu

U varaždinskoj je katedrali 17. prosinca održana adventsko-božićna duhovna obnova vjeroučitelja i odgajateljica u vjeri Varaždinske biskupije.

Na početku susreta, pozdravio je  te se uvodno obratio mr. Damjan Koren, predstojnik Katehetskog ureda Varaždinske biskupije. Adventsko-božićno promišljanje s temom "Ususret čovjeku u sebi" održala s. Ljiljana Radošević, uršulinka, voditeljica Duhovnog centra „Dom svete Anđele“. Uslijedilo je pokorničko bogoslužje - ispit savjesti, koji je također pripremila s. Ljiljana. U vremenu koje je slijedilo, na raspolaganju je za sakrament pomirenja bilo više svećenika pa su svi okupljeni  mogli pristupiti pojedinačnoj ispovijedi. Vrhunac je susreta bila sveta misa koju je predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.

Opširnije...

Proslava sv. Cecilije sa Zborom uršulinske crkve

Uz blagdan sv. Cecilije 22. 11. 2011. i Zbor uršulinske crkve u Varaždinu proslavio je svoju zaštitnicu svečanom sv. misom, lijepim i srdačnim pjevanjem, druženjem i zajedništvom u molitvi.

 

Opširnije...

Vijesti iz Milana

Naša s. Suzana trenutno se nalazi u Milanu gdje uči talijanski jezik, produbljuje svoj duhovni život i upoznaje mlade koji prolaze put razlučivanja po poznatoj metodi »Samuel«. Kako joj prolaze dani, čitajte dalje...

Opširnije...

Proslava zlatnog jubileja

Naše sestre S. ROZALIJA ŠANGO (rodom iz Privlake kraj Zadra) i S. VINCENCIJA MELNJAK (rodom iz Gojanca kraj Varaždina) su na Misijsku nedjelju 23. 10. 2011. proslavile i Bogu zahvalile za 50 godina redovničkih zavjeta


Opširnije...

Vijesti iz Rima

Naša s. Suzana od kraja kolovoza 2011. nalazi se u Rimu u Talijanskoj provinciji radi učenja talijanskog jezika, kako bi mogla sudjelovati na tečaju za odgojitelje koji će se održati na Salezijanumu (Università Pontificia Salesiana, skraćeno UPS) od 15. veljače do 31. svibnja 2012.
Trenutno se nalazi u Rimu u Via Nomentana 34.

Opširnije...

41. Varaždinske barokne večeri u Uršulinskoj crkvi

U sklopu 41. Varaždinskih baroknih večeri u našoj Uršulinskoj crkvi se i ove godine održao  koncert solista Vroclavskog baroknog orkestra 24. 09. 2011. u 21h. Koncert je bio na zavidnoj visini, a posjetitelji su kroz nešto više od sata uživali u predivnim glasovima i tonovima violina, violončela i orgulja.

Marcin Szelest, orgulje i umjetničko vodstvo

Iwona Lesniowska-Lubowicz, sopran

Tomaš Kral, bas

Zbigniew Pilch, prva violina

Adam Pastuszka, druga violina

Mark Caudle, violončelo

Opširnije...