Božje je ime milosrđe, a tvoje...? susret mladih

Kako to redovito običavamo svake godine, uz blagdan pozovemo mlade našega grada i provincije. Ove smo godine susret planirali pod geslom: »Božje je ime milosrÄ‘e, a tvoje…?« Susret je bio 15. 10. prvo u Uršulinskoj crkvi gdje smo slavili svetu misu s preč. Franjom, vlč. Tihomirom Kosecom, vlč. Sinišom Blatarićem i vlč. Vladom Letinčićem, koji je došao sa s. Beatom i mladima iz Utrina.

Opširnije...

Susret mladih u Varaždinu 2015.g.

»Uršulo, želimo, primjer tvoj slijediti… Uršulo, uči nas Isusa ljubiti…«
Naš dragi blagdan sv. Uršule, zaštitnice naše Družbe i mladih, zaštitnice našega Dječjeg vrtića i Škole, slavile smo cijeli tjedan… Crkva i kuća je odjekivala mnoštvom predivnih melodija i zvukova što od onih iz vrtića, što onih malo većih iz škole, što od onih mladih…

Opširnije...

Poziv na susret mladih u Varaždinu

Rimska unija Reda sv. Uršule - Uršulinski samostan Vž
i Ured za pastoral mladih Vž
SUSRET MLADIH 24. 10. 2015.
(Ne)obična priča
Gosti: Bogoslovi iz Zagreba
Program:
11:30 okupljanje (parking Duhovnog centra) i priprema za Euharistijsko slavlje
12:15 EUHARISTIJSKO SLAVLJE
13:15 pauza za ručak iz torbe
14:15 informacije iz Ureda za mlade
(Taize, World youth day Krakow, Holywin…)
14:30 predstava »Jedna (ne)obična priča…«
15:45 podjela u skupinama
16:45 zajednički završetak
DOBRO NAM DOŠLI!!!!!
Prijava grupe do 22. 10. 2015. s. Damjani
damjanaETursulinke.hr ili mob. 092/254-1-778

Opširnije...

SUSRET MLADIH U VARAŽDINU

SUSRET MLADIH U VARAŽDINU - Ako hoćeš… traži! I naći ćeš…
18. 10. 2014.

》Darovi Duha u Sv. pismu《 - dr. sc. Dario Tokić, OCD
》Sveto nezadovoljstvo《 - mr. sc. Teodora Živković, OCDS

Na kreativan način su, kroz kateheze i upitnike, predavači  mladima dali priliku da bolje upoznaju sebe, otkriju koje darove nose u sebi, i koje je to 'nezadovoljstvo' koje ih pokreće da učine nešto novo u svom životu.  Na što je mene danas Bog pozvao? Koje je moje sveto nezadovoljstvo? Što mene ”pogaÄ‘a”?
Sve je trebalo staviti na papir koji se onda kao 'milostinja' skupljao na euharistijskom slavlju kojeg je predvodio o. Dario Tokić. Hvala vlč. Tihomiru, povjereniku za mlade Varaždinske biskupije za svesrdu podršku u ostvarivanju ovih susreta mladih uz blagdan sv. Uršule - zaštitnice mladih. Mladi su došli iz Gospića (s vlč. Josipom Šimatović), Slavonskog Broda, Zagreba (Dugave, Utrina-ZapruÄ‘e, Gračani), Varaždina, Petrijanca, Kotoribe (s vlč. Marinkom-župnikom), Sračinca... a s njima i s. Ksenija, s. Beata, s. Jasna i s. Suzana.

Opširnije...

Najava susreta u listopadu 2014.g.

Rimska unija Reda sv. Uršule - Uršulinski samostan Vž
i Ured za pastoral mladih Vž

SUSRET MLADIH U VARAŽDINU 18. 10. 2014.

Ako hoćeš… traži! I naći ćeš…
11:30 okupljanje (parking Duhovnog centra)
Gosti voditelji:
dr. sc. Dario Tokić, karmelićanin i mr. sc. Teodora Živković, svjetovna karmelićanka

Opširnije...

Budite povezani vezom ljubavi-susret mladih

Dragi mladi, hvala vam što ste nam uljepšali dan svojom prisutnošÄ‡u uz proslavu blagdana sv. Uršule, na susretu mladih 19. 10. 2013. Geslo ovogodišnjeg susreta bila je rečenica sv. AnÄ‘ele Merici: 'Budite povezani vezom ljubavi!'. ÄŒitajte na hrvatskom dalje ili na engleskom/francuskom klikom OVDJE

Opširnije...

Najava susreta mladih-proslava sv. Uršule Vž

Dragi prijatelji, dragi mladi!

Pozivamo vas na susret mladih u Varaždinu 19. 10. 2013. od 11.00h do 18.30h. Tema ovogodišnjeg susreta je 'BUDITE POVEZANI VEZOM LJUBAVI', a susret će biti vrlo bogat sadržajem: uz puno pjesme i radosti, predstava 'Ljubav ili strah' mladih iz Zagreba, kateheze po skupinama... a  sve ćemo završiti Euharistijskim slavljem kojeg će predvoditi vlč. Tihomir Kosec, povjerenik za mlade Vž biskupije.

Opširnije...

Kako bijaše na susretu mladih 2012.g.?

Dragi mladi prijatelji!  (Also on the webside of RU here!) Spiritual Meeting of Young People

Proslava blagdana sv. Uršule, zaštitnice ss. uršulinki i mladih bila je  20. 10. 2012. u Varaždinu. Bio je to cjelodnevni susret koji se sastojao od glazbenog dijela, kateheze, rada po grupama, plenuma i euharistijskog slavlja. Tema ovogodišnjeg susreta bila je  IZVEZI NA PUÄŒINU! Glavnu je katehezu imao na svoj originalan i jednostavan način, a u isto vrijeme duboko duhovan, vlč. Domagoj Matošević, rektor MeÄ‘ubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu.

Opširnije...

Proslava sv. Uršule 2011.

Dragi mladi prijatelji!

Kao i svake godine, uz blagdan sv. Uršule, zaštitnice ss. uršulinki, i zaštitnice vas mladih i studenata, 21. 10. 2011. u 20h u Uršulinskoj crkvi u Varaždinu, zajedno smo molili i pjevali. Ove godine je susret bio posebniji zbog toga jer se tih dana održavao Nacionalni susret animatora za duhovna zvanja u Duhovnom centru. Misu je predslavio mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski, a na misi su sudjelovali i svi povjerenici za zvanja nad/biskupija, te redovnici i redovnice iz cijele Hrvatske.

 

Opširnije...

Proslava sv. Uršule 2010.

Tradicionalni susret mladih uz blagdan sv. Urušule i ove je godine bio 29. 10. 2010. U Uršulinskoj crkvi u Varaždinu… okupilo se oko 120 mladih ljudi, vjeroučitelja, svećenika iz samog grada i bliže i šire okolice… bilo je mladih i iz Zagreba… Susret je započeo misom koju je uz nazočnost više svećenika predslavio vlč. Domagoj Matošević, povjerenik za mlade Zagrebačke nadbiskupije.

Opširnije...