Proslava sv. Anđele Merici u Novom Zagrebu

U župama,  sv. Ivana i sv. Mateja u Novom Zagrebu za slavlje sv. AnÄ‘ele pripremali smo se sa Prijateljicama sv. AnÄ‘ele  i prisutnim vjernicima devetnicom na večernjim Misama. Na sam dan Utemeljiteljice sudjelovao je lijep broj vjernika i školska djeca koja su svojim pjevanjem pridonijela ljepoti molitvenog slavlja. Nakon sv. Mise bilo je druženje djece i roditelja u vjeronaučnoj dvorani. Na njihovim licima se vidjelo zadovoljstvo i radost, a mi sestre smo zahvalne Bogu za ovakvu proslavu naše Majke koja nas prati svojim zagovorom i blagoslovom.

Opširnije...

Dječji križni put na Ksaveru

Na već tradicionalnom dječjem križnom putu na Ksaveru na kojemu sudjeluju djeca osnovnoškolske dobi našeg župnog dekanata, sudjelovala su i ove godine naša djeca iz župe sv. Mateja u Dugavama i iz župe sv. Ivana EvanÄ‘eliste iz Utrina. Križni put predmolio je župnik sv. Mateja u Dugavama vlč. Vjekoslav Jakopović, a molitve na postajama čitala su i djeca iz naših župa koja su na križnom putu sudjelovala uz pratnju roditelja, vjeroučiteljice Janje te sestara s. Branislave i s. Suzane.

Opširnije...

Susret dječjih zborova u Varaždinu

Susret dječjih zborova naših župa održao se u našem samostanu u Varaždinu 07. ožujka, a sudjelovali su dječji zborovi iz zagrebačkih župa: dječji zbor  Å¾upe sv. Mateja - Dugave, dječji zbor župe sv. Ivana EvanÄ‘eliste – Utrine, dječji zbor župe sv. Petra – centar, dječji zbor župe sv. Mihaela – Gračani, a posebni gost bili su djeca iz 1. razreda Katoličke osnovne škole Svete Uršule iz Varaždina.

Opširnije...

Međunarodni dan molitve u svrhu suzbijanja trgovine ljudima

Prvi MeÄ‘unarodni dan molitve i razmišljanja u svrhu suzbijanja trgovine ljudima, obilježili smo molitvom i zajedničkim bdijenjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, u našem samostanu u Utrinama, pridružujući se i svim našim sestrama Rimske Unije. Upalili smo svjetlo pet svijeća i na taj način simbolično podržali upaljeno svjetlo protiv trgovine ljudima na dan kada se slavi liturgijski spomen dan sv. Bakhite, sudanske svetice koja je nakon ropstva postigla slobodu te izabrala posvećeni život.

Opširnije...

Proslavljen dan posvećenog života

Dan posvećenog života - Svijećnica proslavljen je u ponedjeljak, 02. veljače u zagrebačkoj katedrali, euharistijskim slavljem koje je predvodio pomoćni biskup Valentin Pozaić u zajedništvu s pomoćnim biskupom Mijom Gorskim, predsjednikom Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica fra Jurom Šarčevićem, te tridesetak svećenika.

Opširnije...

Dan posvećenog života

Dan posvećenog života – Svijećnica, proslavit će se svečanom Svetom Misom u zagrebačkoj katedrali u 18:00 sati. Euharistijsko slavlje predslavi pomoćni biskup zagrebački Valentin Pozaić, a Misu pjeva Redovnički band aid. Konferencija za tisak u povodu Dana posvećenog života održat će se u 10:00 sati u prostorijama HKVRPP-a, Prilaz Gjure Deželića 75, na temu KRŠÄ†ANSKA I REDOVNIÄŒKA OBITELJ NADA I BUDUĆNOST HRVATSKE.

Opširnije...

Svetkovina sv. Anđele

Na svečanoj Svetoj Misi u 18:30 sati, u Å¾upi sv. Mateja u Dugavama proslavili smo svetkovinu sv. AnÄ‘ele. Vlč. župnik Vjekoslav Jakopović u propovijedi je posebno zahvalio okupljenim župljanima, Prijateljicama sv. AnÄ‘ele i našim sestrama, i svima koji ljubavlju, zajedništvom i brigom za druge djeluju na župi nadahnuti djelima i osobom sv. AnÄ‘ele Merici.

Opširnije...

Devetnica sv. Anđeli

U našem samostanu u Utrinama i u župi sv. Mateja u Dugavama započeli smo Devetnicu sv. AnÄ‘eli Merici koja će trajati do 27.01. kada slavimo svetkovinu svete AnÄ‘ele, naše utemeljiteljice. U župi svetog Mateja u Dugavama, devetnicu je prije nedjeljne Svete Mise započela sestra Suzana, a poslije toga svaki dan prije Svete Mise prijateljice sv. AnÄ‘ele Äitaju tekst Pravila sv. AnÄ‘ele o evanÄ‘eoskim savjetima.

Prva tri dana razmatrali smo o poslušnosti, slijedeća tri dana o djevičanstvu, a zadnja tri dana devetnice razmatrat ćemo o evanÄ‘eoskom savjetu siromaštva.

Opširnije...

Zg-Novi Zagreb - proslava sv. Anđele 2014. g.

U Novom Zagrebu, u župi Utrina-ZapruÄ‘e SredišÄ‡e proslavljena je na sam dan 27. siječnja večernjom sv. Misom. Vlč. župnik Konrad Žižek je nadahnutom propovijedi ocrtao lik sv. AnÄ‘ele, a Prijateljice sv. AnÄ‘ele sudjelovale su u čitanju Božje riječi, molitvi vjernika  i zajedno djecom uzveličale  slavlje! Vjernici su bili radosni kad su dobili sličicu sa mislima svete AnÄ‘ele, a djeca su se veselila slatkišima.

Opširnije...

Božić u Dugavama 2013. g.

Na dječjoj polnoćki, uz kreativnost djece, prije mise dramski prikaz kojeg je uvježbala s. Mihaela...

 

 

 

 

 

 

 

Opširnije...