Poziv na misu i ispovijed

Dragi mladi, pozivamo vas na misu 21. 3. 2024. u Uršulinsku crkvu u 14h. Pola sata prije bit će prilika za ispovijed.

Opširnije...

FOLKLORNI ANSAMBL BRODA

Opširnije...

Proslava 50 godina Hrvatske provincije uršulinki

Sestre uršulinke u Varaždinu proslavile zlatni jubilej od osnutka Hrvatske provincije
Hrvatska provincija Uršulinki Rimske unije, proslavila je 50. obljetnicu – zlatni jubilej – od svog osnutka koji se dogodio odvajanjem od Slovenske provincije 1972. godine.
Slavlje je bilo kod sestara uršulinki u Varaždinu gdje je, u uršulinskoj crkvi Rođenja Isusovoga, u srijedu 23. lipnja 2022. euharistijsko slavlje predslavio mons. Bože Radoš, varaždinski biskup. Uz njega su koncelebrirali duhovnik sestara uršulinki preč. Franjo Biškup, zatim fra. Draženko Tomić te vlč. Marko Domiter, biskupov tajnik.

Opširnije...

Upoznajte sv. Anđelu u 8 minuta

Uz kratki tekst, kojeg je 2014. g. napisala s. Bogoljuba, a Antonio Tkalec uglazbio, osvježeno fotografijama te stripom iz života sv. Anđele, upoznajte utemeljiteljicu sv. Anđelu Merici čiji blagdan slavimo 27. siječnja.

MJUZIKL u čast. sv. Anđeli

Opširnije...

RADIO emisije koje vode uršulinke

Ako želiš DUHOVNU MISAO  za svaku nedjelju poslušaj  OVDJE

POZVANI I POSLANI na HKR-u 27. 4. 2021. gošća u emisiji s. Jasminka Pomper, poslušajte

RADIO MARIJA, u emisiji "Kad gledam Tvoj križ" sudjeluju djeca i mladi iz župe sv. Mateja u Dugavama u Novom Zagrebu. Ur. i vod. s. Jasminka Pomper. Možete je poslušati na ovom linku OVDJE

RADIO MARIJA naše EMISIJE potražite na linku OVDJE

Opširnije...

Doživotni zavjeti s. Nikoline Klarić u Varaždinu

S. Marija Nikolina Klarić izrekla je svoje doživotno „Da“ te položila svečane zavjete u redu  sestara uršulinki Rimske unije u subotu 12. prosinca u katedrali uznesenja blažene Djevice Marije na Nebo u Varaždinu.

Opširnije...

Potres u Zagrebu i Uršulinski samostan Vlaška 75

Uršulinski samostan i Dječji vrtić Sv. Anđele u Vlaškoj 75, pretrpio je veliku štetu u potresu koji je pogodio Zagreb 22. ožujka 2020.g. Mi, sestre uršulinke, smo zahvalne Gospodinu na svemu. On je s nama i u ovoj kušnji. I mi ćemo i nadalje biti i ostati s Njim, kao Njegove vjerne zaručnice, do kraja. On neka je hvaljen i slavljen dovijeka.
Svjesne smo da nismo jedine pogođene nedavnim teškim događajima od kojih neki još nisu prestali, i da nije samo nas dotaknula bol, neizvjesnost, strah, egzistencijalna i materijalna nesigurnost… Mnogi su pogođeni, mnogi trpe… Osjećamo sa svima i trpimo zajedno, pomažući jedni drugima, na veću slavu Božju. Oni koji su u mogućnosti i žele nam pomoći u obnovi samostana, mogu to učiniti donacijom na ovaj račun:

IBAN Uršulinskog samostana, Vlaška 75 : HR3623900011100993455


Svima od srca hvala na svakoj pomoći, koja nam je u ovom životnom razdoblju prijeko potrebna. Mi, sestre uršulinke, sve vas vjerno pratimo molitvom. Neka vas prati Božji blagoslov u svakom trenutku vašega života.

Opširnije...

PROSLAVA SV. ANĐELE U ŽUPI SVETOG MIHAELA U GRAČANIMA

27.01.2020.
„Budimo oni koji će u neizmjernoj radosti jedni druge posluživati i tako svijetu očitovati kako postoji jedna i jedina slava – ona Božja po Isusu Kristu, Sinu Božjemu i Sinu čovječjemu, Svevladaru i Svedržitelju.  Sveta Anđela, kao i toliki brojni svetci, prepoznala je u Bogu smisao i svrhovitost svojega  života.“ (Iz Homilije đakona  Mirka Miškovića na proslavi Svete Anđele 27.01.2020. u Gračanima.)

Opširnije...

PRIMANJE NOVIH ČLANICA U ZAJEDNICU PRIJATELJICA SV. ANĐELE

U subotu popodne, 18. siječnja 2020., u kapelici sestara uršulinki u Vlaškoj u Zagrebu, 23 Prijateljica sv. Anđele, što iz Vlaške, što iz Novog Zagreba i Gračana, svečano je primljeno u Zajednicu Prijateljica sv. Anđele.

Opširnije...

Preselila se u vječnost...


SPROVOD S. VESNE VALEK
30. listopada 2019.
Draga mama Marija, sestre Jasna i Dragica s obiteljima, poštovani svećenici, drage naše sestre svih zajednica Hrvatske i Slovenije, drage naše odgojiteljice iz Dječjeg vrtića sv. Uršule i sv. Anđele iz Zagreba, roditelji, prijatelji, suradnici…
U nedjelju 27. 10. iznenadio nas je poziv doktorice Maje Čusek Šamec da se naša s. Vesna Valek mirno i predano preselila u vječnost. Koliko god smo znali i bili svjesni njezinog zdravstvenog stanja, prateći i minimalne pomake na bolje iz sata u sat, ipak nismo očekivali tako brzi odlazak.

Opširnije...