Povjerenstvo za Pravdu, mir i cjelovitost stvorenja naše Rimske Unije (Commission JPIC) poziva nas u 2012. g. na novi oblik solidarnosti. Uz podršku Generalnog vijeća i kao odgovor na iskustvo življeno na PGV-u u listopadu 2010. u Africi stavljaju pred nas novi izazov pod nazivom »Projekt Afrika«. Cilj projekta je podržati afrički narod i pomoći ljudima u zadovoljavanju osnovnih životnih potreba od kojih je prva imati pristup pitkoj vodi. Ostvarenjem Projekta Afrika bit će omogućeno snabdijevanje vodom četiriju zajednica u ruralnim područjima gdje naše sestre žive i rade.  Na taj način će se olakšati ionako težak teret afričkih žena jer uglavnom one imaju zadatak tražiti vodu i opskrbljivati njome svoje obitelji. Pomažući njima pomaže se i njihovim obiteljima.

Povjerenstvo predlaže da se realizacija odvija u dva djela:
1. Unutar naših provincija i zajednica upoznati sestre s projektom i tražiti način kako se angažirati da bi ideja postala stvarnost
2. U drugom djelu uključiti škole, župe i pridružene našoj karizmi.

Korizma je prikladno vrijeme za sakupljanje novčane pomoći.
Evo kratkog opisa kako možete sudjelovati:
•Izaberite projekt koji želite podržati i pošaljite svoj odgovor mailom kontakt-osobi u Africi
•Kontakt-osoba će vam dati potrebne informacije vezane uz bankarske transakcije
•Kad pošaljete novac molimo vas da obavijestite kontakt-osobu u Africi o poslanoj svoti i pošaljete kopiju pisma sestri iz vaše provincije odgovornoj za kontakt s Povjerenstvom JPIC
•Primit ćete potvrdu da je novac stigao
•Preko kontakt-osobe u Africi redovito ćete biti obaviještavani o napredovanju radova i korištenju fondova
Povjerenstvo nadalje predlaže da se sakupljanje novčane pomoći odvija u dvije faze. Prva faza bi trebala biti ostvarena do kraja rujna 2012., a druga do kraja prosinca 2012.
Ako neki od projekata prime više novaca nego što je potrebno, Povjerenstvo JPIC će odgovornoj sestri u Africi predložiti plan proširenja projekta ili će predložiti jedan novi.
Povjerenstvo JPIC već unaprijed zahvaljuje za podršku i pomoć i za sve što ćete učiniti da ovaj san postane stvarnost za našu braću i sestre u Africi!

Na stranim jezicima OVDJE