Djevičanstvo je posvećeni dragulj; neprocjenjiva ljepota i bogatstvo koje je Bog položio u svaku osobu. Ono je tako uzvišeni i divan dar da ga osoba istinski i potpuno može darovati samo JEDNOME – bilo u braku supružnici jedno drugome, bilo u posvećenom životu osobi Isusa Krista. Dragocjenost dara djevičanstva isplati se čuvati ZA JEDNOGA… Tek tada on donosi neprocjenjivu sreću i istinsku dubinsku radost.

Sva odricanja koja proizlaze iz te želje da je sačuvamo za jednoga bit će neizrecivo nagraÄ‘ena. Djevičansko srce, čisto srce sjaji nebeskom milinom – blaženi su oni koji su čista srca jer će Boga gledati, proglasio je Isus u govoru na gori (usp. Mt 5,8).

Dragi mladi, čuvajmo taj dar! Njegujmo ga i čistimo molitvom i sakramentima, napose slavljem mise i ispovijeÄ‘u. Nismo jednom čuli svjedočanstva onih koji su ga onako usput nekome darovali, u jednoj noći, ludoj i uzbudljivoj. Koliko im je žao zbog toga i što bi sve dali da ga vrate, ali jednom obezvrijeÄ‘en, makar i iz neke nazovi velike ljubavi, taj dragulj je razbijen i nema toga sredstva koje bi ga moglo ponovno sastaviti da zablista prvotnim sjajem. Naravno, put povratka je moguć, ali neke se pukotine nikada neće moći zacijeliti, i neki će putevi stoga, za tu osobu biti, po naravi stvari, jednostavno zatvoreni.

Dragulj djevičanstva će sjati samo ako ga darujemo jednoj osobi – muž ženi, žena mužu ili u posvećenom životu samome Kristu. Ljepota djevičanstva će se pojačavati što će se ona u ljubavi više darivati, bilo u braku, bilo u posvećenom životu. Tako će taj dragocjeni dar postati plodan i prerast će u odgovorno majčinstvo i očinstvo, a u posvećenom životu u duhovno majčinstvo i duhovno očinstvo.

Svojim silama ne možemo čuvati taj posvećeni dragulj, i Isus je to znao i zato nam je dao sebe za uzor. Tu je takoÄ‘er i njegova Majka Marija. Tu su i toliki blaženici i sveci koji su nam ostavili svijetli trag… Tu su i mladi koji danas nastoje živjeti čistoću i rado daju svoje svjedočanstvo. Na ovim stranicama možete pogledati svjedočanstvo po nazivom »Ljubav bez žaljenja«. TakoÄ‘er preporučamo i stranicu o bl. Chiari Luce Badano (1971. – 1990.) suvremena blaženica koja je u Kristu prepoznala svoga Zaručnika i preko bolesti je brzo ostvarila »svadbeno slavlje.«

A za sve one koji osjećaju da su pozvani živjeti u posvećenom životu i svoje djevičanstvo darovati samo Isusu Kristu, na poseban način svakodnevno molimo zagovor nebeske Majke i zazivamo Božji blagoslov. Bog vas blagoslovio!

Američka web stranica koju uređuju Jason i Chrystalina

»Djevičanstvo je posvećeni dragulj.« A. Merici