Jedanaesta nedjelja kroz godinu

11. NKG - Bože, jakosti onih što se u te ufaju, snago slabih i smrtnih, koji su bez tebe nemoćni. Pomozi nam svojom milošću da vršimo tvoje zapovijedi i voljom ti i djelom omilimo. Po Gospodinu.

Opširnije...

Četvrta vazmena nedjelja

Četvrta vazmena: Svemogući vječni Bože, dovedi nas u društvo nebesnika: nek stado tvojih vjernika, makar skromno, prispije onamo kamo ga predvodi hrabri Pastir. Po Gospodinu.

Opširnije...

Treća vazmena nedjelja

Treća vazmena: Bože, nek se tvoj narod vazda raduje što si mu obnovio mladost duha.Vratio si mu dostojanstvo svojih sinova i kćeri: utvrdi ga u nadi da će uskrsnuti. Po Gospodinu.

Opširnije...

Druga vazmena nedjelja

Druga vazmena: Bože vječnog milosrđa, ti svake godine vazmenim slavljem užižeš vjeru svog svetog naroda. Umnoži u nama milost, da sve dublje shvaćamo što je krst koji nas je oprao; što je duh koji nas je nanovo rodio; što je krv koja nas je otkupila. Po Gospodinu.

Opširnije...

Uskrs

Uskrs: Bože, ti si danas po svojem Jedinorođencu pobijedio smrt i nama otvorio pristup vječnom životu. Zato slavimo blagdan njegova uskrsnuća: obnovi nas, molimo, svojim Duhom, i daj da i mi uskrsnemo u svjetlo života. Po Gospodinu.

Opširnije...

Cvjetnica

Cvjetnica: Svemogući vječni Bože, poslušan tvojoj volji naš je Spasitelj uzeo tijelo, ponizio sama sebe i podnio sramotu križa. Daj da slijedimo uzor njegova poniženja, s njime zajedno trpimo i postignemo slavu uskrsnuća. Po Gospodinu.

Opširnije...

Peta korizmena nedjelja

Peta korizmena nedjelja: Gospodine Bože naš, tvoj se Sin iz ljubavi za svijet predao u smrt. Daj da i mi tvojom pomoću odvažno stupamo putem njegove ljubavi. Po Gospodinu.

Opširnije...

Četvrta korizmena nedjelja

Četvrta korizmena nedjelja: Bože, ti si nas sa sobom pomirio po Riječi svojoj, Isusu Kristu. Pomozi nam da odanošću i živom vjerom idemo u susret skorim vazmenim blagdanima. Po Gospodinu.

Opširnije...

Treća korizmena nedjelja

Treća korizmena nedjelja: Bože, izvore milosrđa i sve dobrote, odredio si lijek našim slabostima: post, molitvu i djela ljubavi. Priznajemo da smo grešni. Savjest nas optužuje. Molimo te: iskazuj nam uvijek svoje milosrđe. Po Gospodinu.

Opširnije...

Druga korizmena nedjelja

Druga korizmena nedjelja: Bože, ti nam zapovijedaš da slušamo tvoga ljubljenog Sina. Krijepi nas svojom riječi i čisti nam pogled duha, da se radujemo s gledanja tvoje slave. Koji živiš.

Opširnije...