Približava se SHKM u VUKOVARU 2017.

Subota, 29.4.2017.
Dolazak kod obitelji, ručak, druženje sa domaćinima, odmor.
16:00 Program u župama, duhovni program.
22:30 Kraj programa po župnim zajednicama.
Nedjelja, 30.4.2017.
09:00 Dolazak na Memorijalno groblje u Vukovaru i molitva
10:30 Središnje euharistijsko slavlje
13:00 Program po gradu
Ponedjeljak, 1.5.2017.
Mogućnost za ostanak - razgled po nadbiskupiji

VIŠE O SUSRETU OVDJE

Opširnije...

Uršulinski svjetski dani mladih u Krakowu 2016.

Svjetski dani mladih u Krakowu u srpnju 2016. bili su prilika da uršulinke cijeloga svijeta okupe i mlade koji su povezani s njima kroz apostolat. Tako su uršulinke u Poljskoj, potaknute od strane generalne uprave, u suradnji s nekim provincijama Europe planirale susret i kateheze, koji će prethoditi danima u samom Krakowu. Mi iz Hrvatske aktivno smo sudjelovali, kako u pripremama kateheza, tako i u izvedbi i sudjelovanju. Mladi iz Hrvatske, zajedno s 5 uršulinki (s. Ksenija, s. Suzana, s. Damjana, s. Irena i s. Nikolina) od 20. - 24. srpnja 2016. bili su u Czestochowi u Uršulinskom samostanu.

Opširnije...

Mladi iz Zenice na SDM u Krakowu

Od 19. do 31. srpnja grupa mladih iz župe sv. Josipa, točnije njih 12 predvoÄ‘enih s. Gabrijelom Hrgić, zajedno s još 30-ak mladih iz Sarajeva, Mostara, Tuzle, Banjaluke i Orašja sudjelovali su na Svjetskom danu mladih (SDM) u Poljskoj. Mladi iz BiH najprije su bili smješteni u biskupiji Katowice, gdje su imali svojevrsnu duhovnu pripravu, da bi nakon toga zajedno s mladima iz cijeloga svijeta sudjelovali na središnjem dogaÄ‘aju u Krakowu.

Opširnije...

Himna Svjetskog dana mladih na hrvatskom jeziku

U Krakovu  je na blagdan Sveta Tri kralja, točno u podne, prvi put izvedena himna Svjetskog dana mladih u Krakovu 2016. 

„Blago milosrdnima:oni će zadobiti milosrÄ‘e“ (Mt 5,7) tema je tog susreta, koju je odredio i objavio sam Sveti Otac. Himna je nadahnuta upravom tim geslom susreta te je naslova „Blagoslovljeni milosrdni“.

POSLUŠAJTE JE NA HRVATSKOM JEZIKU

Opširnije...

Počinju prijave za WYD Krakow 2016.

Dragi mladi, od 1. 10. 2015. do 25. 1. 2016. jesu predviÄ‘ene prijave za Krakow 2016. na Svjetski dan mladih. Svaka biskupija ima neki svoj program i cijene. Meričijanska mladež takoÄ‘er. Za svako mjesto odgovorna je jedna osoba koja vam može dati potrebne informacije. Donosimo ovdje program Varaždinske biskupije, a uskoro će biti i tu i program Merčijanske mladeži.... Javite se, štedite i krenimo INSIEME u Krakow!


Opširnije...

Predstavljena himna Svjetskog dana mladih u Krakovu 2016.

U Krakovu  je na blagdan Sveta Tri kralja, točno u podne, prvi put izvedena himna Svjetskog dana mladih u Krakovu 2016. 

„Blago milosrdnima:oni će zadobiti milosrÄ‘e“ (Mt 5,7) tema je tog susreta, koju je odredio i objavio sam Sveti Otac. Himna je nadahnuta upravom tim geslom susreta te je naslova „Blagoslovljeni milosrdni“.

Opširnije...

POZIV NA SVJETSKI DAN MLADIH U KRAKOV

POGLEDAJ VIDEO

SLUŽBENA STRANICA

Opširnije...

Pripreme za World Youth Day 2016 Krakow

Tjedan prije samog susreta u Krakowu, Uršulinska mladež imat će internacionalni susret po uršulinskim zajednicama u Poljskoj... Da bismo to mogli, od siječnja ove godine započele su pripreme programa u kojem sudjeluju Poljska, ÄŒeška, Slovačka i Hrvatska. U srpnju 3.-6. 7. 2014. u Czestochowi bio je drugi pripremni susret na kojem smo kroz molitvu, podjelu, razgovor i osluškivanje Duha Svetoga otkrile sadržaj koji ćemo ponuditi mladima... Do kraja ove godine tiskat će se knjižnica sa sadržajem, a sljedeće godine izradit će se internacionalna pjesmarica i detaljan dnevni red za dane 20. - 25. srpnja 2016. iza kojeg će biti susret u Krakowu 26. - 31. srpnja 2016. Neka Bog blagoslovi ovo djelo!

Opširnije...

Dehonijanska inicijativa Prvih petaka

Dragi mladi prijatelji....
javljam se u ime Hrvatske dehonijanske mladeži (HDM) s jednom divnom inicijativom, a ta je - obavljanje devetnice prvih petaka - Devetnice spasa za mlade - od 3. listopada 2014. (16. obljetnica proglašenja blaženim Alojzija Stepinca) do 5. lipnja 2015. Devetnicu bismo krasno zaključili obnovom posvete Presvetom Srcu Isusovu na svetkovinu Srca Isusova, 12. 6. 2014. godine o 115. obljetnici prve posvete hrvatske mladeži (ma gdje bili)!
I sve to kao vid priprave za SDM 2016. u Krakovu...

Opširnije...

Uršulinke iz Zenice na SHKM u Dubrovniku

Sudjelovali smo na susretu mladih u Dubrovniku
Točno u 1.00 poslije ponoći, pred našom  župnom crkvom, nas 26, na čelu sa s. Gabrijelom i s. Irenom dočekali smo autobus s mladima iz Zavidovića, Novog Šehera i Osove.  Zajedno smo nastavili noćno putovanje koje je trajalo poprilično dugo. Bilo je prekrasno uključiti se u kolonu autobusa koji su se kretali  prema Dubrovniku. Sve puno mladosti, radosti i smijeha unatoč kišnim oblacima koji su nas zalijevali bez prekida.

Opširnije...