Iz sna Duha Svetoga preko nadahnuća posvećene žene sestre Elvire rodila se u srpnju 1983. Zajednica Cenacolo kao odgovor Božje ljubavi na očajan krik mnogih mladih, umornih, razočaranih, ovisnika i neovisnika, u potrazi za radosti i pravim smislom života. Sa sestrom Elvirom surađuju dobrovoljci, posvećenici i obitelji, koji neprekidno i besplatno djeluju u službi Zajednice, toga Božjeg djela.
“Glavna Kuća” Zajednice nalazi se na brežuljku Saluzza, gradića u pokrajini Cuneo (Piemonte). Od osnutka do danas otvoreno je mnogo bratovština i trenutačno ih je 56, u Italiji i diljem svijeta.
U mjestima kamo nas Božja providnost vodi želimo biti malo, ali sjajno svjetlo u tami, znak nade, živo svjedočanstvo da smrt nema zadnju riječ.
Onima koji kucaju na vrata Zajednice predlaže se jednostavan, obiteljski način života u kojem se ponovno otkriva rad kao dar, iskreno prijateljstvo i vjera u Riječ Božju, koja se utjelovila u Isusu Kristu mrtvom i uskrslom za nas.
Vjerujemo da je kršÄ‡anski život svojom puninom istinit odgovor na ljudski nemir i da nitko bolje od Boga Oca koji je stvorio čovjeka ne može obnoviti njegovo povrijeÄ‘eno i izgubljeno srce u životu bez smisla.
Naša je snaga Ljubav koja se raÄ‘a iz Kristova križa, i koja daruje život mrtvima, slobodu zarobljenicima, vid slijepcima.
Mi smo najbolji svjedoci čuda što ih Gospodin čini pred našim očima, i zahvalni smo Mu jer svaki dan gledamo kako On uskrsuje i kako se vraća smiješak i život onih koji su bili izgubili svaku nadu.

U Hrvatskoj trenutno postoji 7 kuća za momke i dvije za djevojke:
VRBOVEC: zajednica Sv. Vinko-za momke
              zajednica Marija majka života- za djevojke
ŠARENGRAD: zajednica Sveti Petar i Pavao
VARAŽDIN: zajednica Sv. Josip Radnik-za djevojke i obitelji e-mail: varazdin@zajednicacenacolo.hr

U Varaždinu djevojke izrađuju različite ukrase i stvari od keramike i to možete naručiti na e-mail: keramika@zajednicacenacolo.hr
ŠIŠINEC: zajednica Sv. Marta
NOVIGRAD: zajednica Grad Radosti
BIOGRAD: zajednica Sv. Nikola
UGLJANE: zajednica Gospa od Zdravlja

CENACOLO ŠIROM SVIJETA! (klikni ovdje!)