Svjedočenje u Brodskom Varošu

U župi Krista Kralja u Brodskom Varošu ove je nedjelje 30. listopada služeno svečano zahvalno euharistijsko slavlje, koje je predvodio domaći župnik Davorin Anđić, a kojim su vjernici zahvalili Bogu za sve milosti, za dar života, za sve zemaljske plodove koje im je darivao tijekom godine. Na poseban su način zahvalili i Bogu za dar duhovnih zvanja, pa je na poziv župnika, s. Damjana Mihaela Barbarić, uršulinka iz Varaždina ovom prigodom posvjedočila vjernicima o svom duhovnom pozivu.

Opširnije...

Svjedočenje u Poljicama na Krku

U  nedjelju 29. 5. 2016. na spomen sv. Uršule Ledochowske, bile smo pozvane u župu sv. Kuzme i Damjana na otoku Krku, u Poljicama. Dočekala nas je poznata župa i dragi vlč. Zvonimir Badurina-Dudić.

Na euharistijskom slavlju sudjelovali smo sa župljanima u pjesmi i molitvi. S. Jasna Lučić, prov. glavarica, kratko je rekla o današnjoj svetici i pozvala sve okupljene da se svi zajedno trudimo oko ljubavi, jer samo to ostaje za vječnost. S. Nikolina Klarić, juniorka zahvalila je za molitve i kratko posvjedočila o svom pozivu. Druženje je nastavljeno izvan crkve, a u popodnevnim satima zajedno smo s nekolicinom izmolili krunicu u crkvi. Hvala svim župljanima i posebno župniku vlč. Zvonimiru za lijepo druženje i molitvu.

Opširnije...

Svjedočenje u Gospiću uz nedjelju Dobrog Pastira 2015.

Uz Nedjelju Dobrog Pastira, kada posebno mislimo i molimo za duhovna zvanja u našoj Crkvi, bile smo pozvane posvjedočiti što je Bog učinio u našim životima u Gospić  u katedralnu župu. Pozvao nas je povjerenik za mlade ove biskupije, vlč. Josip Šimatović, a podržao ga je župnik vlč. Mile Čančar. Nas tri uršulinke Cecilija, Katarina i Damjana iz Varaždina, te 5 bogoslova dominikanca iz Zagreba došli smo u Gospić 25. travnja ujutro, da bismo sudjelovali na saboru mladih u Karlobagu toga dana.

Opširnije...

Svjedočenje u Bistri

Na treću nedjelju došašća 14. 12. 2014. koja nas poziva na radost zbog skorog Gospodinovog dolaska vlč. Tomislav Kralj pozvao nas je u svoju župu u Bistru kako bismo svjedočile o životu s Kristom. Na zornici, koju je predslavio vlč. Domagoj Matošević, na misi kod sv. Vendelina i na poldanici progovorile smo svojoj družbi, radosti duhovnog poziva te posvjedočile o svome zvanju. Sestra Damjana vodila je i kratki susret za 7. i. 8. razr., a s. Jasna je na posebno upečatljiv način istaknula vrijednosti obiteljskog odgoja u vjeri koji nam pomaže da idemo bliže Kristu.

Opširnije...

Svjedočenje u župi Presv. Trojstva u Reki

Na blagdan Svijećnice, 02. 02. 2014. g. vlč. Mario Križanac, pozvao je uršulinke iz Varaždina da na misi i poslije mise predstave svoju zajednicu i posvjedoče o pozivu kojeg žive. Iako okruženi ledenom kišom, ljudi župe Presv. trojstva u Reki kraj Koprivnice, rado su se odazvali i slušali sestre i poslije mise... Bogu hvala za ove susrete na ovaj blagdan 'Susreta'.

Opširnije...

Svjedočenje u Poljicama na otoku Krku

U nedjelju Dobrog Pastira, na 49. Svjetski dan molitve za duhovna zvanja, 29. 04. 2012. g. imale smo sreću ići na župu Poljica, na otoku Krku. Bio je to posjet na poziv dobrog župnika vlč. Zvonimira Badurine Dudića. Nas pet iz Zagreba: s.Jasna Lučić, prov.glavarica, s.Cecilija Kolarić, glavarica zajednice u Vlaškoj i odgojiteljica naših postulatica,te postulantice:Nikolina Kolarić i Silvija Skorupan i s. Elvira Krišto odgojiteljica u našem vrtiću, doživjele smo toplu gostoljubivost župnika Zvonimira i njegovih župljana počevši od dočeka, pa do ispraćaja.

Opširnije...

Svjedočenje u Gornjoj Voći

U sklopu trodnevnice 09. 11. 2011. za župni blagdan sv. Martina u Donjoj Voći, vlč. Josip Drvodelić je pozvao ss. uršulinke da se u župi predstave i posvjedoče o svom pozivu. Sedam je uršulinki bilo (s. Jasna, s. Anđelka, s. Cecilija, postulantica Silivija i kandidatica Nikolina iz Zagreba, te s. Nives, s. Ljiljana, s. Damjana i s. Irena iz Varaždina).

Opširnije...