Svjedočenje u Poljicama na otoku Krku

U nedjelju Dobrog Pastira, na 49. Svjetski dan molitve za duhovna zvanja, 29. 04. 2012. g. imale smo sreću ići na župu Poljica, na otoku Krku. Bio je to posjet na poziv dobrog župnika vlč. Zvonimira Badurine Dudića. Nas pet iz Zagreba: s.Jasna Lučić, prov.glavarica, s.Cecilija Kolarić, glavarica zajednice u Vlaškoj i odgojiteljica naših postulatica,te postulantice:Nikolina Kolarić i Silvija Skorupan i s. Elvira Krišto odgojiteljica u našem vrtiću, doživjele smo toplu gostoljubivost župnika Zvonimira i njegovih župljana počevši od dočeka, pa do ispraćaja.

Sudjelovale smo na župnoj sv. Misi u 10 sati zajedno s raspjevanim mladima, djecom i odraslima.U lijepoj crkvi Sv. Kuzme i Damjana još je ljepše disala živa Crkva dragih župljana i njihovog župnika okruženog s 10 ministranata. Vlč.Zvonimir je u tjednu prije ove nedjelje pripremao svoje župljane moleći s njima za nova duhovna zvanja i upoznavajući ih sa sv. AnÄ‘elom i blaženim uršulinkama.
U svojoj snažnoj propovjedi nam je oslikao Dobrog Pastira i oduševio nas da Ga slijedimo bez straha od "vukova". Prije završnog blagoslova dao je riječ nama.
S. Jasna je iz svog bogatog misionarskog iskustva u Ukrajini pozvala na molitvu za duhovna zvanja, svakog pojedinog i to svaki dan po "jednu kapljicu". S.Elvira je kratko predstavila sv. AnÄ‘elu kao ženu Euharistije i uršulinke u zajednicama Hrvatske provincije, povezujući s aktivnim sudjelovanjem župljana u Euharistijskom slavlju. Zatim su se kratko predstavile naše postulantice. Na kraju se toplo zahvalila s. Cecilija i posvjedočila kako je lijepo pripadati Isusu. Nakon sv. Mise slijedio je srdačni razgovor sa župljanima pred crkvom, fotografiranje i zahaljivanje za darove kojima su nas obdarili. Pripremili su nam i ručak i darove koji su izraz njihove velikodušnosti i gostoljubivosti. Njihov župnik je svoju radost izrazio prateći nas u Krk i s ponosom pokazujući prekrasnu katedralu i grob dobroga biskupa Mahnića. Nakon divnog pogleda na more s krčkog mosta rastali smo se u nadi da ćemo nastaviti graditi most molitvene povezanosti za nova duhovna zvanja u župi Poljica i u cijeloj Crkvi.
(Napisala: s.Elvira Krišto)