PROSLAVA SV. ANĐELE U ŽUPI SVETOG MIHAELA U GRAČANIMA

27.01.2020.
„Budimo oni koji će u neizmjernoj radosti jedni druge posluživati i tako svijetu očitovati kako postoji jedna i jedina slava – ona Božja po Isusu Kristu, Sinu Božjemu i Sinu čovječjemu, Svevladaru i Svedržitelju.  Sveta AnÄ‘ela, kao i toliki brojni svetci, prepoznala je u Bogu smisao i svrhovitost svojega  života.“ (Iz Homilije Ä‘akona  Mirka Miškovića na proslavi Svete AnÄ‘ele 27.01.2020. u Gračanima.)

Fra Marin Matančić, župnik župe sv. Mihaela u Gračanima u Zagrebu predvodio je 27. siječnja 2020. godine na blagdan Svete AnÄ‘ele Merici svečano misno slavlje, kojemu je sudjelovao Mirko Mišković, Ä‘akon Franjevaca Trećoredaca,  sestre uršulinke iz Vlaške zajedno sa provincijalkom s. Ksenijom, Prijateljice sv. AnÄ‘ele sa svojim obiteljima i ostali Gračanci kojima je sv. AnÄ‘ela bliska zagovornica.
U ispunjenoj crkvi, pjevalo se i slavilo Boga svim srcem, a homiliju je izrekao Ä‘akon Mirko Mišković. Nakon misnog slavlja slijedilo je srdačno druženje uz slastice koje su pripremile Prijateljice sv. AnÄ‘ele. (N. F.)