ĐAKOVO: BLAGOSLOV DVORANE MAJKE KLAUDIJE

Majku Klaudiju, rođenu u Đakovu 17. siječnja Svete 1875. godine, poznaju mnoge osobe u domovini i diljem svijeta. Mnogi joj se mole. Njezini sugrađani, potaknuti g. župnikom Tomislavom Ćorlukom, gđom Slavicom Ratinčević i njezinim sinom Ivanom Pavlom te župnim vikarima Josipom i Davorom, sve više primaju u svoj život njezin primjer i poticaje i utječu se joj u zagovor.
U subotu 15. studenoga 2014., dobila je i svoju dvoranu uza župni ured. Ekipa tih suradnika divno ju je ukrasila tiskanim panoima na bijeloj ceradi s tekstovima i fotografijama, a sve je bilo ukusno urešeno cvijećem. No najljepši ukras je veliki portret M. Klaudije s tri djevojčice (150 x 100 cm), rad varaždinske slikarice Silvije Benković.

Nakon sv. Mise u katedrali, gdje je s. Klaudija Đuran imala kratki prikaz života naše Službenice Božje, svi su sišli u dvoranu. Mladi su izveli umjetnički dijaloški prikaz života M. Klaudije popraćen pjesmama i sviranjem. Slijedio je blagoslov dvorane i druženje uz neka svjedočanstva o pomoćima zadobivenim po njezinu zagovoru. Taj mali katedralni zbor uveličao je sutradan u nedjelju misno slavlje u Kuševcu i na filijali Đakovački Ivanovci, gdje je s. Klaudija nakon sv. Misa iznijela neke velike pomoći raznim osobama. Navečer je cijelo Đakovo moglo čuti iscrpnije o varaždinskoj Đakovčanki po jednosatnom intervjuu na Radio-Effati.