SUSRET DJECE PRIJATELJICA SV. ANĐELE

U subotu 23. travnja održan je Susret djece Prijateljica sv. AnÄ‘ele u našoj zajednici u Novom Zagrebu. Prisutno je bilo dvadesetak djece iz Gračana, Vlaške i Dugava od predškolaca do viših razreda OŠ. Susret je bio u znaku sv. Marije od Utjelovljenja u čijoj se devetnici nalazimo, a koja je zaštitnica novozagrebačke zajednice uršulinki.

Poslije prezentacije o njoj uslijedio je rad po grupama. Tema najmlaÄ‘e grupe bila je „Sv. Marija od Utjelovljenja pomaže siromasima i bolesnima“, tema srednje grupe „Sv. Marija od Utjelovljenja poučava i odgaja indijanske djevojčice“, a najstarije grupe „Sv. Marija od Utjelovljenja i molitva“. Prve su dvije grupe u plenumu pokazale svoje crteže dok je najstarija grupa scenski prikazala Marijinu molitvu. Nakon toga je bio kviz o naučenom i molitva u kapelici.
Susret je završio čašÄ‡enjem u blagovaonici zajednice i radosnim pozdravljanjem pred kućom. Neka nas sv. Marija od Utjelovljenja sve prati svojim zagovorom da bismo je što više nasljedovali u činjenju djela milosrÄ‘a!