Susret djece Prijateljica sv. Anđele u Gračanima

U nedjelju 18. rujna 2016. poslije podne, održan je u Pučkoj školi u Gračanima susret djece Prijateljica sv. Anđele iz Vlaške, Novog Zagreba i Gračana. S. Irena Jozić i mladi iz Gračana (Nikola, Ante, Petar i Marijana) pobrinuli su se da tijekom dva sata, koliko je susret trajao, bude veselo, razigrano i puno pjesme i plesa.

Najzanimljiviji su bili sveci koje su nam odglumili mladi: sv. Anđela Merici, sv. Majka Terezija iz Kalkute, sv. Mihael Arkanđeo i sv. Ante Padovanski. Pričali su o svom životu i kako su postali sveti. Postavili smo im mnoga pitanja na koje su oni strpljivo odgovarali, a s nekima smo pjevali i radili sklekove. Bili su nam bliski i govorili su vrlo jednostavno. Zaključili smo da i mi možemo postati kao oni, uz uvjet da ljubimo Boga i stavimo ga u središte svog života, a svoje najbliže poštujemo i ljubimo kao same sebe.
Nakon igara okupili smo se u kapelici sestara uršulinki i izmolili desetku krunice Milosrdnom Isusu, a druženje se nastavilo uz sokove, grickalice i druge slastice u sestarskoj blagovaonici.