Duhovna obnova za Prijateljice sv. Anđele

'Gospodine, stalo mi je do tebe' bila je misao vodilja trodnevne duhovne obnove od 28. 03. do 30. 03. 2014. za Prijateljice i prijatelje sv. AnÄ‘ele u Duhovnom centru 'Dom sv. AnÄ‘ele' u Varaždinu. Obnovu na temu Opraštanja pripremila je i vodila s. Bogoljuba Cifrek uz sudjelovanje s. Elvire i s. Mirjam te 46 Prijateljica i prijatelja sv. AnÄ‘ele iz Rovinja, Zagreba i Varaždina.

Svrha obnove u ovo milosno vrijeme bilo je spoznati što znači opraštati i koliki je to Božji dar nama.
Stvorivši čovjeka Bog je sebi stvorio bol kad je zbog nas, naših grijeha svog Sina razapeo na križ da nam pokaže kolika je njegova ljubav i njegovo praštanje.
Opraštanje je proces koji se ne dogaÄ‘a preko noći. Moleći za sebe i za druge dajemo prostor Bogu da djeluje u nama  da se obratimo jer samo tako možemo istinski oprostiti i tražiti oproštenje.
I majka AnÄ‘ela nas savjetuje da je potrebno opraštati i moliti za oproštenje radi očuvanja ljubavi koja sve pokreće jer kako kaže sv. Ivan Bog je Ljubav.
Opraštanjem pomažemo i drugoj osobi da je Bog otvori i gane, da dopusti da Duh djeluje u njoj.     
Cijela obnova protekla je u ozračju AnÄ‘elina duha zajedništva, ljubavi, iskrenosti, velikog povjerenja i otvorenosti Prijateljica u svjedočenju i meÄ‘usobnom dijeljenju dubokih životnih iskustava. (Spomenka Mikac, prijateljica sv. AnÄ‘ele-Varaždin)