Duhovna obnova za Prijateljice sv. Anđele

DUHOVNA OBNOVA ZA PRIJATELJICE SVETE ANĐELE

VARAŽDIN, 11. – 13. ožujka 2016.
Tema: MILOSRDNI KAO OTAC
Voditeljica: S. GABRIJELA HRGIĆ
PETAK, 11.ožujka:  18.00 - dolazak u Varaždin - smještaj, večera
          20.00 – početak duhovne obnove
SUBOTA, 12. ožujka: predavanje, vrijeme za osobni rad i molitvu, rad u skupinama, klanjanje, sveta misa …
NEDJELJA, 13. ožujka: sveta misa, završno predavanje, plenum, svršetak duhovne obnove nakon ručka
Cijena po osobi: 300,00 kn
Prijaviti se voditeljicama Prijateljica sv. Anđele do 01. ožujka 2016. 

Opširnije...

Hodočašće u Bresciu

DESENZANO  –  BRESCIA  -  PADOVA
Tragom sv. Anđele uz 480. obljetnicu utemeljenja Reda i 475. njezine smrti 
10. do 12. travnja 2015.

Put:  Slavonski Brod - Zagreb – Ljubljana  – Trst – Venecija –  Padova - Desenzano – Brescia.  Dakle: Zagreb– Brescia oko 600 km.

Opširnije...

Duhovna obnova u Varaždinu

Bila je od 20. do 22. veljače u Duhovnom centru u Varaždinu. Duhovnu obnovu vodila je s. Bogoljuba, a odazvale sus e Prijateljice iz Rovinja, Slavonskog Broda i Zagreba.

 

 

 

 

 

 

Opširnije...

Hvala ti, draga Josipa!

Draga Josipa,
draga naša Pepica kako smo te od milja zvale
ostat ćeš nam nezaboravna Anđelina prijateljica, samozatajna i blaga baš kao i sv. Anđela čije si savjete ugrađivala u svoj život.
Bila si radosna i sretna žena jer si vjerovala Bogu i svoj život od malih nogu utemeljila i gradila na njegovoj ljubavi.
Bila si nam i bit ćeš nam i dalje uzor ustrajnosti i dobrote. Blagi pogled i smiješak na tvom licu sve su nam govorili. Veselila si se i radovala uspjehu drugih, za svakog imala riječ pohvale u čemu si upravo nasljedovala sv. Anđelu koja nas je savjetovala da ćemo više postići nježnošću, strpljivošću i ljubaznošću nego ljutnjom i oštrim ukorima.
Nama si ostavila veliko blago - VJERU U BOGA i ljubav za svakog čovjeka.
HVALA TI!
Prijateljice sv. Anđele

Opširnije...

Duhovna obnova za Prijateljice sv. Anđele

'Gospodine, stalo mi je do tebe' bila je misao vodilja trodnevne duhovne obnove od 28. 03. do 30. 03. 2014. za Prijateljice i prijatelje sv. Anđele u Duhovnom centru 'Dom sv. Anđele' u Varaždinu. Obnovu na temu Opraštanja pripremila je i vodila s. Bogoljuba Cifrek uz sudjelovanje s. Elvire i s. Mirjam te 46 Prijateljica i prijatelja sv. Anđele iz Rovinja, Zagreba i Varaždina.

Opširnije...

Primljene nove članice Prijateljica sv. Anđele

Dan 25. siječnja 2014. godine (vjerojatno ne i slučajno dan Obraćenja sv. Pavla ap.) za nas dvadesetak što djevojaka što majki, supruga i baka ostat će u posebnom sjećanju.

Opširnije...

Duhovna obnova za Prijateljice sv. Anđele u Zagrebu

U subotu, 30. 11. 2013. u 15h, započela je duhovna obnova u Uršulinskom samostanu u Vlaškoj 75 u Zagrebu gdje su se okupile Prijateljice sv. Anđele iz Vlaške, Novog Zagreba i Gračana. Susret je vodila s. Elvira u suradnji sa s. Bogoljubom, s. Mihaelom i s. Jasminkom.

Opširnije...

Duhovna obnova za prijateljice sv. Anđele u Rovinju

U samostanu sestara uršulinki u Rovinju, 12.-14. travnja 2013. godine održana je Duhovna obnova za prijateljice sv. Anđele. Sudjelovale su prijateljice  iz Zagreba, (Utrine, Dugave, Župa sv Petra – Vlaška, Gračani) i Rovinja.
U temu »Duh sveti u našem svagdašnjem životu« kroz prijepodnevna i poslijepodnevna izlaganja  u Pastoralnom centru Don Bosco, prijateljice je uvodila  s. Bogoljuba Cifrek, velika poznavateljica života i rada sv. Anđele, utemeljiteljice sestara uršulinki. O ukupnoj organizaciji brigu je vodila s. Andreja Dujić, uz pomoć sestara iz zajednice u Rovinju i prijateljica sv Anđele.
Nakon svakog izlaganja slijedila je meditacija i osobna molitva, a potom rad po skupinama i na kraju zajednički susret tijekom kojega je svaka mogla iznijeti riječi koje su dirnule srce svake pojedine

Opširnije...

Hodočašće Prijateljica sv. Anđele u Slavonski Brod

U subotu, rano ujutro u 6 sati, dne 13. 4. 2013., krenule su "Prijateljice sv. Anđele" s još nekoliko pobožnih gospođa i gospodina, s preč. g. Franjom Biškupom i s. Mirjam Šurjan, te gospođom Maricom Burek, na hodočašće u Slavonski Brod.
U Varaždinu je bilo prohladno, svuda su bile lokve od noćašnje jake kiše, koja je malo, tu i tamo, rosila putem do Novske. No nakon toga nam je granulo divno sunce, koje nas je u Brodučak i toplo grijalo. Dan je bio lijep. Gospa nam se i preko sunca smiješila.

Opširnije...

Duhovna obnova za Prijateljice sv. Anđele u Varaždinu

Duhovna obnova za Prijateljice sv. Anđele u Varaždinu bila je 19. i 20. svibnja 2012. g. na temu BOŽJA RIJEČ U ŽIVOTU SV. ANĐELE I U MOME ŽIVOTU koju je vodila s. Elvira Krišto.

Uz kratke poticajne nagovore, podjelu, osobnu molitvu, razgovore u grupi, osobno ili u paru Prijateljice sv. Anđele, njih 25, uranjale su u misao i savjete sv. Anđele i kako prenijeti tu goruću baklju u svoj obiteljski život.

Opširnije...