Tko ne voli Boga, ne voli ni čovjeka

Naše sestre na portalu 072 info! Pogledajte

Opširnije...

Radio emisija u BiH

19. 9. 2016. RADIO MARIJA BiH, emisija SRCEM ZA KRISTA, Mladi Gorućeg grma na SDM u Krakowu i na Dječjem ljetu u Slavonskom Brodu i Zenici u župi sv. Josipa sa. s. Gabrijelom 

Opširnije...

Budite sveti jer ja sam svet

Pripremali smo se za blagdan Svih Svetih na zajednici mladih 'Gorući grm' u Zenici. . . Svatko je izabrao jednog sveca, kostimirao se u njega i predstavio se. .. ostali  smo otkrivali identitet sveca, imali smo mogućnost postaviti mu i koje pitanje, saznati još više o njemu, o njegovom putu svetosti. . ali i sami smo se osjetili izazvani još odlučnije krenuti putem svetosti. Jer svetost nije za privilegirane, to je poziv svima nama upravljen. Proveli smo ugodno večer u društvu svetih.

Opširnije...

Zlatna harfa u BiH

I ove godine 15. studenoga dječji zbor naše župe sv. Josipa iz Zenice, predvođen svojim voditeljicama s. Gabrijelom i s. Branislavom, sudjelovao je na Zlatnoj harfi koja je održana u župi sv. Ivana Krstitelja u Lug Brankoviću. Tema ovogodišnje zlatne harfe bila je „Radujte se“. Susret je započeo euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Zdravko Andžić, dekan Žepačkog dekanata. Bilo je prelijepo vidjeti i slušati radosnu i raspjevanu djecu. Na ovogodišnjoj Zlatnoj harfi sudjelovalo je pet dječjih zborova:  zbor župe sv. Josipa u Zenici; zbor župe sv. Ante Padovanskog iz Žepča, zbor župe sv. Ivana Krstitelja iz Lug Brankovića, zbor župe sv. Ane iz Radunica i zbor župe Uzvišenja sv. Križa iz Bistrice. Sve ukupno oko 150 djece.

Opširnije...

Duhovna obnova za mlade u Zenici

Od 28. do 30 kolovoza 2015. održana je u župi sv. Josipa u Zenici još jedna u nizu duhovnih obnova za mlade na temu: „Bog je ljubav i tko ostaje u ljubavi u Bogu ostaje i Bog u njemu“(1 Iv 4,16). Posebnost ove duhovne obnove, na koju se odazvalo 20 mladih, jest šutnja i osobna molitva. Nadahnuće za osobnu molitvu mladi su crpli iz Božje Riječi dok su večernja klanjanja bila izvor radosti i mira. Ova duhovna obnova potvrda je da mladi mogu i znaju naći prave izvore za svoj duhovni život i da žele svjedočiti svoju vjeru i služiti tamo gdje jesu. Duhovnu obnovu vodila je s. Gabrijela Hrgić uz suradnju s. Irene Jozić. Mladi su posvjedočili da će nakon ovog susreta i sami nastaviti hraniti se Božjom riječju kroz dnevnu molitvu te je živjeti u svojoj svakodnevici. (kta/v.p.)

Opširnije...

Dječje ljeto u župi sv. Josipa u Zenici

U župi sv. Josipa u Zenici, organizirano je, po drugi put, Dječje ljeto za djecu osnovne škole. Zahvaljujući svesrdnoj duhovnoj i materijalnoj podršci župnika, vlč. Vladimira Pranjića od 16. do 18. lipnja 2015. u župi sv. Josipa u Zenici, organizirano je, po drugi put, Dječje ljeto za djecu osnovne škole.
Tema ovogodišnjeg druženja djece bio je sluga Božji Petar Barbarić. Sam program odvijao se u različitim dobnim skupinama kroz vrlo kreativne radionice u koje su se djeca oduševljeno uključivala i zauzeto sudjelovala. Bilo je tu puno duhovnog sadržaja, molitve, plesa, likovnog, dramskog i glazbenog izražavanja ali nadasve igre i smijeha.

Opširnije...

Hodočašće u Komušinu

30. svibnja grupa mladih, predvođena s. Gabrijelom uputila se u Marijansko svetište u Komušinu gdje se tradicionalno održava susret mladih naše Nadbiskupije. Tu smo imali priliku zajedno moliti s drugim mladima za duhovnu obnovu cijele Crkve u BiH a posebno mladih.  Odmah po dolasku u svetište susreli smo se s uzoritim kardinalom Vinkom Puljićem a kratko nakon toga u procesiji krenuli prema brdu Kondžilu gdje smo u zajedništvu s drugim hodočasnicima pjesmom i molitvom sudjelovali na svetoj Misi koju je predslavio uzoriti kardinal Vinko Puljić.  Njegova propovijed bila je snažan poziv da stavimo Isusa u središte naših života, jer samo s Njim možemo naprijed. S njim nema straha, nego naprotiv puno svjedočke radosti. Obnovljena duha i s lijepim dojmovima vratili smo se svojim domovima.

Opširnije...

Dječje ljeto u Zenici!

Obavezne prijave do 14. lipnja na telefone 032/462-105 ili 063/550-848 ili 063/626-593

Dođiteeeeee..... više informacija na plakatu niže

Opširnije...

Proslava sv. Josipa u Zenici

Zahvalna srca proslavile smo ovogodišnju svetkovinu Svetoga Josipa u Zenici, 19. 3. 2015.g. Svečanu Svetu Misu predslavio je mons. Ivan Milovan uz koncelebraciju brojnih vjernika, sudjelovanje zbora župe sv. Blaža iz Zagreba pod ravnanjem Ronalda Brausa,  mnoštva župljana i štovatelja  sv. Josipa iz Zenice i okolice. Našoj zajednici sestara uršulinki, s. Gabrijeli Hrgić, s. Bertili Balažinec, s. Ani Filipović i s. Ireni Jozić, pridružila se s. Andraja Dujić iz rovinjske zajednice i provincijalna glavarica  s. Jasna Lučić.

Opširnije...

Dan sa sv. Anđelom u Zenici

Tijekom devetnice sv. Anđeli, 24. Siječnja 2015., u župi Sv. Josipa organizirani su susreti s djecom i mladima.
Prije podne je druženje sa sv. Anđelom osmislila i vodila s. Gabrijela Hrgić uz pomoć   s. Irene Jozić i naših animatora Ivana, Sanje i Vladimira. Djeca od predškolske dobi do četvrtog razreda svim su srcem pjevala sv. Anđeli, opisivala njezin lik hodočasnice zagledane u Boga, upoznavala njezin život i likovno izrazila pojedine događaje njezina života. Druženje je nastavljeno igrama, a završen je kratkim čašćenjem.

Opširnije...