Dječje ljeto u župi sv. Josipa u Zenici

U župi sv. Josipa u Zenici, organizirano je, po drugi put, Dječje ljeto za djecu osnovne škole. Zahvaljujući svesrdnoj duhovnoj i materijalnoj podršci župnika, vlč. Vladimira Pranjića od 16. do 18. lipnja 2015. u župi sv. Josipa u Zenici, organizirano je, po drugi put, Dječje ljeto za djecu osnovne škole.
Tema ovogodišnjeg druženja djece bio je sluga Božji Petar Barbarić. Sam program odvijao se u različitim dobnim skupinama kroz vrlo kreativne radionice u koje su se djeca oduševljeno uključivala i zauzeto sudjelovala. Bilo je tu puno duhovnog sadržaja, molitve, plesa, likovnog, dramskog i glazbenog izražavanja ali nadasve igre i smijeha.

Radni dio susreta završio je euharistijskim slavljem djece i roditelja nakon čega su djeca kroz prigodan program pokazala roditeljima tek nešto od onoga što su radili kroz cijeli program Dječjeg ljeta. Posljednja i najslađa točka programa bili su kolači koje su djeca ispekla u kulinarskoj radionici, te njima počastili sve nazočne.

Zadnji dan organizirano je hodočašće u Travnik na grob sluge Božjega Petra Barbarića gdje ih je velikodušno primio i ugostio rektor sjemeništa vlč. Željko Marić. U sjemenišnoj crkvi su zajedno molili, svirali i pjevali na Svetoj misi. Na povratku iz Travnika svratili su u samostan i franjevačku crkvu u Gučoj Gori nakon čega su neko vrijeme proveli u igri a onda se puni dojmova i radosti vratili svojim domovima s velikom željom da se iduće godine nađu opet zajedno na Dječjem ljetu.

Veliko priznanje zaslužuje 16 animatora župe koji su zajedno sa s. Gabrijelom Hrgić, s. Irenom Jozić i vjeroučiteljem Miroslavom Majstorovićem ozbiljno i oduševljeno pripremali i ostvarili program i radionice cijelog Dječjeg ljeta. U programu su sudjelovala ne samo djeca župe sv. Josipa nego svih pet zeničkih župa ali i šire.

„Isuse, računaj s nama, kao što si računao i ostvario svoj plan s Petrom Barbarićem“, bila je molitva i obećanje koje su djeca izrekla u zajedničkoj molitvi. Svim sudionicima, i djeci i animatorima, vlč. Vladimir Pranjić uručio je prigodne zahvalnice. (kta)