Dan sa sv. Anđelom u Zenici

Tijekom devetnice sv. Anđeli, 24. Siječnja 2015., u župi Sv. Josipa organizirani su susreti s djecom i mladima.
Prije podne je druženje sa sv. Anđelom osmislila i vodila s. Gabrijela Hrgić uz pomoć   s. Irene Jozić i naših animatora Ivana, Sanje i Vladimira. Djeca od predškolske dobi do četvrtog razreda svim su srcem pjevala sv. Anđeli, opisivala njezin lik hodočasnice zagledane u Boga, upoznavala njezin život i likovno izrazila pojedine događaje njezina života. Druženje je nastavljeno igrama, a završen je kratkim čašćenjem.

Popodnevno druženje bilo je za djecu od petog do osmog razreda. Susret je animirala s. Irena sa s. Gabrijelom, te animatorima Ivanom i Mateom. Kroz pjesme, kviz o sv. Anđeli, rad u skupinama djeca su upoznavala sv. Anđelu. Usvojeno znanje kreativno su dočarali scenskim poučnim prikazima. Druženje je nastavljeno kroz igru i čašćenje, a završeno molitvom krunice i slavljem svete mise.
Večernji susret za deveti razred i srednjoškolce animirala je s. Gabrijela s animatorima Anom , Glorijom i Mateom, Na susretu je kao i inače sudjelovao  i naš župnik vlč. Vladimir Pranjić. „Susret Boga i čovjeka“ bila je misao vodilja ovog druženja. Mladi su kroz susret Isusa i Samarijanke, te sv. Anđele i njezinog susreta s Bogom otkrivali ljepotu i važnost susreta u našim životima. Ni na ovom susretu, zadnjem u danu,  nije izostala molitva, igra i čašćenje.
 Primjer i zagovor sv. Anđele nam je poticaj da nastavimo radosno i odvažno svjedočiti svojim životom za Krista.