»Imaš prekrasne oči, predivno svjetlo. Odakle dolazi?« upitao je Chiaru kardinal Saldarini, a Chiara će na to: »Nastojim jako ljubiti Isusa«.

Nešto manje od godinu dana nakon što je oboljela imala je strašno krvarenje. Spasili su je u zadnji čas. Tada je rekla: »Ne plačite nada mnom. Ja idem Isusu. Na mojoj sahrani ne želim ljude koji plaču, nego koji glasno pjevaju.«

TKO JE OVA DJEVOJKA PREDIVNOG POGLEDA?

TKO JE ONA KOJA ZA SMRT GOVORI DA JE SVADBENO SLAVLJE?

TKO JE CHIARA BADANO?

Chiara Badano je mlada djevojka koja je živjela relativno nedavno i, u svoj normalnosti mladenačkog života, uspjela postići cilj: 25. rujna 2010. proglašena je blaženom od strane Crkve.

U vječnost se preselila u 19. godini od zloćudnog tumora, jednog od najtežih i najbolnijih oblika raka.
Iz Chiarinog primjera može se vidjeti kako je ona shvatila bit kršćanstva: u životu joj je bila najvažnija ljubav prema Bogu i bližnjemu i trudila se Evanđelje što više primjenjivati u svakodnevnom životu.

U jednom pismu je napisala:

»Otkrila sam Evanđelje u novom svjetlu. Otkrila sam da nisam autentična kršćanka jer ga ne živim u potpunosti. Sada od ove veličanstvene knjige želim učiniti moj jedini cilj. Ne želim i ne mogu ostati nepismena u odnosu na ovu izvanrednu poruku. Kao što mi je jednostavno naučiti abecedu, tako bi trebalo i živjeti Evanđelje.«

 

bl.Chiara Badano(1971.-1990.)