Proslava svete Anđele u Slavonskom Brodu

Nakon duhovne priprave kroz devetnicu sv. AnÄ‘eli,  blagdan sv. AnÄ‘ele Merici u Slavonskom Brodu  proslavili smo svetom misom koju je predvodio naš župnik, preč. Ivan Lenić.

Opširnije...

Srebrni jubilej s. Monike

U nedjelju 31. kolovoza 2014. na misnom slavlju u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći u Slav. Brodu naša je s. Monika proslavila 25 godina zavjeta.

„Hoćeš li biti moja?“
U samostanu sam 28 godina. No, svaki je dan tako nov – u hodu s Gospodinom, koji „vjeran ostaje!“ /2 Tim 2,13/
Obistinjuje se i ona Njegova: „Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas!“ /Iv 15,16/ Taknuo je pogledom svojim dubine moga bića i, obdarujući me slobodom, pitao: „Hoćeš li biti moja?“ Neodoljiv je taj Božji zov! Priznajem ipak da sam na mnogo načina pokušavala ja Njemu pokazati kako ću to biti Njegova: studirala sam, bila zaljubljena, razmišljala o braku i brojnoj obitelji, uvelike bila angažirana u svojoj rodnoj župi sv. Jakoba apostola, u Prelogu. Kao da sam željela reći: „Zar nisam tvoja?!“ No, to nije bilo ono što je On htio. Trebalo je SVE ostaviti!

Opširnije...

Proslava zlatnog jubileja

Naša sestra SALEZIJA BLAŠKO je na misi u Slavonskom Brodu  18. 05. 2014. proslavila i Bogu zahvalila za 50 godina redovničkih zavjeta.

Opširnije...

Duhovna obnova za djevojčice i gimnazijalke u Slav. Brodu

U Slav. Brodu, tj. u Marijinom domu bila je duhovna obnova za djevojčice osnovne škole i gimnazijalke 17. svibnja 2014. koju je osmislila i vodila s. Damjana, a na poziv s. Ksenije i s. Monike koje rade s njima. Uz pjevanje, sviranje, katehezu na temu Izgubljen na hodočašÄ‡u-naÄ‘en u hramu te rad po dobnim skupinama uz pomoć s. Jasne i s. Elvire, dan je jako brzo prošao. Nakon molitava, bila je prilika čuti kratka svjedočastva svake sestre kako je ona čula poziv Božji te kako se odazvala i postala uršulinka. Za vrijeme ručka iznenadili smo s. Jasnu tortom za njen roÄ‘endan!!!

Opširnije...

Hvala, s. Gertruda!

Naša draga sestra GERTRUDA (MARICA) VUKSANOVIĆ okrijepljena sakramentima preselila se 24. ožujka 2014. u Očev dom u 96. godini života i 73. godini redovničkih zavjeta. Sprovod će biti u ÄŒETVRTAK 27. 03. 2014. u 14h, a sveta misa zadušnica u Uršulinskoj crkvi u Varaždinu nakon sprovoda. Počivala u miru Božjem!

»Koliko moraju klicati i radovati se jer je u nebu svima, svakoj pojedinoj, pripravljena nova kruna slave i veselja.« sv. AnÄ‘ela Merici

Opširnije...

Susret za djevojčice u Slav. Brodu

U Slavonskom Brodu u samostanu ss. uršulinki 15. 02. 2014. g. bio je susret s djevojčicama - "Prijateljice sv. AnÄ‘ele".

Opširnije...

Svetkovina sv. Anđele u Slav. Brodu

Kako se proslavila svetkovina u Slavonskom Brodu,

s kime i kada,

pogledajte ovdje i uživajte u fotkama...

Opširnije...

93. rođendan s. Gertrude

Naša "najmlaÄ‘a" sestrica, s. Gertruda, proslavila je svoj 93. roÄ‘endan. ÄŒestitari su navraćali i zvali na telefon cijeli dan. To samo pokazuje koliko je naša draga sestra omiljena u Slavonskom Brodu. Uistinu, svatko je voli susresti, jer ona ne štedi osmijeh. Valjda je to i recept za tako dugi i zdravi život. Evo je tu kako spremno čeka razrezati tortu (remek djelo naše drage župljanke Marice Ešegović) da počasti svoje sestre.

Opširnije...

Kako poučava naša »najmlađa«...

Kako poučava naša »najmlaÄ‘a«... 93 godišnjakinja! s. Gertruda...
Prava kći naše svete Majke AnÄ‘ele Merici!!!

Opširnije...

Prijateljice i prijatelji sv. Anđele u Slav. Brodu

     POZIVNICA

U subotu 04. veljače u 16 sati, u dvorani Katehetskog centra »V. Mihaljek« održat će se prvi susret
Dođi i vidi!

Tko su Anđelini prijateljice i prijatelji?
Godinama se gotovo u svim uršulinskim zajednicama u Hrvatskoj okupljaju skupine odraslih pod imenom »Prijateljice i prijatelji  sv. AnÄ‘ele«. To su žene i muškarci, to su obitelji, to su djeca i mladi koje je nadahnula sv. AnÄ‘ela, njen životni primjer. koji su u osobi sv. AnÄ‘ele pronašli vjernu prijateljicu koja ih je osvojila svojim jednostavnim životom potpuno Bogu predanim, služeći bližnjima.

Opširnije...