Svetkovina sv. Anđele u Slav. Brodu

Kako se proslavila svetkovina u Slavonskom Brodu,

s kime i kada,

pogledajte ovdje i uživajte u fotkama...

PROSLAVA SV. ANĐELE U SLAVONSKOM BRODU 2013.
U župi Gospe Brze Pomoći
Blagdan sv. Anđele obilježen je 26. i 27. siječnja u Slavonskom Brodu bogatim programom.
U subotu 26. siječnja s početkom u 16 sati održan je susret Anđelinih prijatelja i prijateljica.  Okupilo nas se oko 25 osoba. To je ujedno bilo i obilježavanje 1. godišnjice naših susreta. U ovoj godini smo se upoznavali međusobno, čitali ostavštinu sv. Anđele, govorili o aktualnostima u našoj župi, Crkvi i domovini. Na svakom susretu kroz proteklu godinu dolazile su nove osobe koje su se priključivale Anđelinim prijateljicama i prijateljima.
Nakon susreta uslijedilo je klanjanje i sv. Misa u kapelici samostana sestara uršulinki. Molili smo za sve potrebe koje su iznesene na susretu i one koje su nam na srcu. Zagledani u sv. Anđelu i njeno predanje Gospodinu i mi smo tražili putove na koje nas Gospodin poziva da budemo njegovi radnici u sredinama u kojima živimo i radimo. Nakon sv. Mise nastavili smo druženje u blagovaonici uz okrjepu.
U nedjelju na blagdan sv. Anđele pod dječjom misom u 9:30h izveden je scenski prikaz iz života sv. Anđele »Anđela – graditeljica zajedništva i mira«. U scenskom prikazu su sudjelovala predškolska i školska djeca i jedan bračni par. Scenski prikaz je velikom broju okupljene djece s roditeljima i ostalim nazočnim na misi prenio poruku da sv. Anđela svojom zauzetošću i molitvom pomaže riješiti probleme s kojima se danas, na žalost, susreće veliki broj naših obitelji.
Na »velikoj« sv. Misi u 10:30 slavili smo blagdan svete Anđele svečanom misom na kojoj je pjevao veliki zbor naše župe.
(Tekst: Ana Rudec, Anđelina prijateljica)