Prijateljice i prijatelji sv. Anđele u Slav. Brodu

     POZIVNICA

U subotu 04. veljače u 16 sati, u dvorani Katehetskog centra »V. Mihaljek« održat će se prvi susret
Dođi i vidi!

Tko su Anđelini prijateljice i prijatelji?
Godinama se gotovo u svim uršulinskim zajednicama u Hrvatskoj okupljaju skupine odraslih pod imenom »Prijateljice i prijatelji  sv. Anđele«. To su žene i muškarci, to su obitelji, to su djeca i mladi koje je nadahnula sv. Anđela, njen životni primjer. koji su u osobi sv. Anđele pronašli vjernu prijateljicu koja ih je osvojila svojim jednostavnim životom potpuno Bogu predanim, služeći bližnjima.

Tko je Anđela Merici?
Rođena u Desenzanu oko 1474 g.; utemeljila Družbu svete Uršule 1535. g., preselila se u vječnost 27. siječnja 1540. u Brescii.
O iskustvu Anđeline blizine oni svjedoče:
 »Mirnoća sv. Anđele i njeni savjeti – strpljivost, ljubav i traženje Boga u najtežim situacijama uvijek su mojoj obitelji vraćali izgubljeni mir i zadovoljstvo. A upravo sv. Anđela i nakon toliko godina daje u svojim Spisima odgovor kako sebi i svojoj djeci pokazati Božji put.« (S. J., Gračani-Zagreb)
»Sv. Anđela je postala moja iskrena tješiteljica i prijateljica. Darovala mi je snage da izdržim sve teške trenutke upućujući me na Gospodina – moju jedinu nadu; naučila me strpljivosti i otvorenosti. Njene savjete ugrađujem u odgoj svoje djece.« (S. M., Varaždin)
»Crpeći snagu u Anđelinu životu, želim skupiti dovoljno čvrste vjere i hrabre odlučnosti kako bi mogla odgovoriti na poziv ljubavi kao što je to činila i sv. Anđela. Što je više upoznajem, više mi znači u mom duhovnom životu.« (J. S., Rovinj)
Želiš li i se i ti pridružiti toj velikoj obitelji Anđelinih prijatelja i prijateljica?
Želiš li više upoznati sv. Anđelu?
Želiš li imati uza se vjernu prijateljicu koja daje mudre savjete te obećaje svoju prisutnost i molitvu u najtežim trenucima?

Sveta Anđela i nama govori:
»Svaka će se naša bol i žalost okrenuti u radost i veselje, dok će nam trnoviti i kameni putovi postati cvjetni i prekriveni pločama najčistijeg zlata.«
»Budite svi složni, svi ujedinjeni zajedno, jednog srca i jednog htijenja.«
»Ja ću biti uvijek među vama pomažući vaše molitve«
»Samo neka vjeruju, neka ne klonu duhom i ne gube nade.«
»Slušati savjete i nadahnuća koja nam neprestano šalje u srce Duh Sveti, čiji glas to jasnije čujemo što imamo pročišćeniju i istančaniju savjest.«
»Imajte pouzdanja i čvrstu vjeru u Boga da će vam u svemu pomoći.«