Proslava sv. Josipa u Zenici

Zahvalna srca proslavile smo ovogodišnju svetkovinu Svetoga Josipa u Zenici, 19. 3. 2015.g. Svečanu Svetu Misu predslavio je mons. Ivan Milovan uz koncelebraciju brojnih vjernika, sudjelovanje zbora župe sv. Blaža iz Zagreba pod ravnanjem Ronalda Brausa,  mnoštva župljana i štovatelja  sv. Josipa iz Zenice i okolice. Našoj zajednici sestara uršulinki, s. Gabrijeli Hrgić, s. Bertili Balažinec, s. Ani Filipović i s. Ireni Jozić, pridružila se s. Andraja Dujić iz rovinjske zajednice i provincijalna glavarica  s. Jasna Lučić.

Zahvalile smo Svetom Josipu što nas je doveo u Zenicu 1967. godine i obdario našu provinciju sa šest zeničkih zvanja.  Zajedno sa Hrvatima iz Bosne i Hercegovine zahvaljivale smo za vjernu  Josipovu brigu i pomoć našem hrvatskom narodu, i hrvatskim obiteljima .  Zenička zajednica već gotovo pedeset godina  moli i radi, živi i djeluje u Zenici  oslanjajući se, u svojim materijalnim i duhovnim potrebama, na Svetog Josipa .  Naš moćni zaštitnik bdije nad ravnotežom našeg molitvenog i apostolsko života, poboljšava naše molitve pred prijestoljem Božjim, osigurava nam plodnost apostolata, šalje brojne male i velike dobročinitelje, daje dobre i vrijedne suradnike, dobrovoljce ,  mlade iz zajednice „Gorućeg grma“, zauzete župnike,  dobre bogoslove i  sjemeništarce.
Hvala ti dragi Sveti Josipe. Naš je pogled usmjeren Isusu kojega držiš u svom naručju.  Zakrili i zaštiti prisutnost euharistijskog Isusa u našim srcima. Daj da Isusu, u našim srcima,  bude tako dobro kao u tvome naručju.  Našu zajednicu i sve redovničke zajednice blagoslovi novim brojnim i ustrajnim duhovnim zvanjima.