Gospodine, kome da idemo? - Duhovna obnova za mlade u Zenici

Gospodine, kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga!
U želji da pronađu i čuju Riječi života vječnoga, 40 ak mladih iz više župa, (Frama iz Viteza, iz Rankovića, Bistrica kod Žepča, Sarajevo, Sivša te mladi „Gorućeg grma“ iz Zenice) okupilo se 25. studenog 2014. na jednodnevnoj duhovnoj obnovi  u župi sv. Josipa u Zenici. Susret su osmislile i ostvarile s. Gabrijela i s. Irena, uršulinke , uz svesrdnu potporu i suradnju našeg župnika don Vladimira Pranjića.

Opširnije...

Zapali svjetlo u meni... u srcu mom

Promatrajući ovaj moderni svijet i mlade koji se daju zavesti svim i svačim, lijepo je iskustvo biti s mladima koji traže Boga i istinske vrijednosti. Svjedoči to i duhovna obnova organizirana u župi sv. Josipa u Zenici. Duhovnu obnovu vodila je s. Gabrijela Hrgić, uršulinka  u susradnji sa s. Irenom Jozić, također uršulinkom,  te bogoslovom Borisom Plavčićem, kandidatom za Rotterdamsku biskupiju. Od 22. do 24. kolovoza 2014., 36 mladih iz različitih župa (Vitez, Sivša, Bistrica kraj Žepča, Rankovići, Kiseljak i mladi »Gorućeg grma« iz župe sv. Josipa) proveli su vrijeme razmišljajući nad Riječju Božjom i dijeleći svoja iskustva na temelju te riječi.

Opširnije...

Bit ćete mi svjedoci-duhovna obnova za mlade

Papa Franjo neumorno poziva na autentično svjedočenje Isusa Krista. U želji da odgovorimo tom pozivu okupili smo se 25. lipnja 2014. na jednodnevnu duhovnu obnovu u Zenici.

Opširnije...

ZLATNA HARFA U ŽEPAČKOM DEKANATU

U subotu, 21. lipnja u župi sv. Antuna Padovanskog u Žepču održana je Zlatna harfa žepačkog dekanata. Sudjelovalo je sedam zborova i to iz župa: Uzvišenja sv. Križa - Bistrica; sv. Ivana Krstitelja - Lug Brankovići; sv. Ilije - Novi Šeher; Uznesenja BDM - Osova; sv. Ane - Radunice; sv. Josipa - Zenica; i domaćin sv. Antun Padovanski - Žepče. Susret je započeo Svetom misom koju je predvodio vlč. Vladimir Pranjić.

Opširnije...

Dječje ljeto u Zenici

DJEČJE LJETO U ŽUPI SV. JOSIPA U ZENICI
Vođeni motom "Budimo povezani jedni s drugima vezom ljubavi" organizatori su željeli s djecom promišljati o obitelji kao Božjem daru te o obiteljskim vrijednostima

Opširnije...

Grm koji gori, a ne izgara

Važne datume treba obilježiti i proslaviti, jer su nam nadahnuće za dalje. Tako smo i mi 14. veljače 2014. g. obilježili i proslavili 15 godina života i djelovanja naše zajednice mladih Gorući grm u Zenici.

Opširnije...

Zenica - proslava sv. Anđele 2014. g.

U crkvi smo zajedno s vjernicima nakon popričesne molitve svaki dan u devetnici molili molitvu za nova zvanja. U subotu 25. siječnja imali smo susret s mladima na temu "Anđela naš uzor". Na susretu smo imali i goste iz župe Rankovići, tri djevojke i jedan mladić. Toga je dana na Radio Zenici o sv. Anđeli  i o djelovanju sestara uršulinki govorio župnik župe sv. Ilije u Zenici, fra Zdravko Anđić. Bilo je zaista dobro pripremljeno.

Opširnije...

Susret za mlade u Zenici

Čovjek u Božjim očima
Bila je tema susreta mladih 7., 8. i 9. razreda koji se ostvario na dan utemeljenja Družbe sv. Uršule, 25. studenog 2013.  Voditeljica susreta bila je s. Irena (uz tehničku pomoć s. Gabrijele).

Opširnije...

Proslava zlatnog jubileja

Naša sestra S. BERTILA BALAŽINEC (rodom iz Martijanca) je  10. 11. 2013. na misi u župnoj crkvi sv. Josipa u Zenici  proslavila i Bogu zahvalila za 50 godina redovničkih zavjeta. Misnom slavlju prisustvovali su brojni vjernici, svećenici i sestre uršulinke koju su u Zenici, kao i sestre koje su došle iz Zagreba i Varaždina.

Opširnije...

Sestre u Zenici i Ustanova za odgoj i obrazovanje

SESTRE URŠULINKE S PREDSTAVNICIMA USTANOVE ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE

Susret je upriličen 27. kolovoza u Samostanu sestara uršulinki u župi sv. Josipa u Zenici

U Samostanu sestara Uršulinki u župi sv. Josipa u Zenici, 27. kolovoza upriličen je susret direktorice Javne ustanove „Predškolski odgoj i obrazovanje“ gđe. Edine Hodžić i poglavarice Samostana sestre Gabrijele Hrgić, a na sastanku su sudjelovali i generalni tajnik Odbora za međureligijsku suradnju gosp. Kenan Hodžić  – Zenica i sestra Irena.

Opširnije...