Krizmanijada u Zaprešiću

U subotu, 11. travnja, održana je KRIZMANIJADA - susret krizmanika Zaprešićkog dekanata u župi B. D. Marije, Kraljice apostola, čiji su nas župljani i upravitelj župe p. Vinko Sudar ugostili i pomogli u pripremi susreta. Voditelji cijelog programa i organizatori susreta bili su vlč. Tomislav Kralj, upravitelj župe sv. Nikole biskupa u Bistri i s. Damjana Barbarić, uršulinka. Na susretu je sudjelovalo oko 180 krizmanika iz cijelog dekanata.

Krizmanijada je započela sv. Misom koju je predslavio vlč. Boris Jozić, župni vikar župe sv. Petra apostola u Zaprešiću. On je, u duhu evanđelja, krizmanicima progovorio o kreposti čistoće i djevičanstva. Naglasio je kako je važno u današnjem svijetu ne sramiti se biti „mudra djevica“ koja se brine za svoju svjetiljku kako bi spremna dočekala svog zaručnika.
Nakon sv. Mise uslijedila je kratka kateheza koju su vodili s. Damjana i vlč. Filip Pavlović, župni vikar župe sv. Vida mučenika u Brdovcu. Oni su svojim iskustvom, svjedočanstvom, pjesmom i poticajnim riječima uveli krizmanike u popodnevni dio programa koji se sastojao od rada u grupama i raznih igara.
Naši animatori mladih Zaprešićkog dekanata bili su zaduženi za rad u grupama gdje su krizmanici trebali pokazati svoju kreativnost i domišljatost u izradi skečeva na zadanu temu „Mudre i lude djevice u današnjem svijetu.“ Bilo je zanimljivo vidjeti kako grupe, u kojima su sudjelovali krizmanici iz različitih župnih zajednica, surađuju i iznose rezulatate pred svojim vršnjacima.
Susret je završen raznim igrama i druženjima u kojima su trebali pokazati i svoj natjecateljski duh kako bi osvojili nagrade i borili se za svoju župu te stekli taj osjećaj zajedništva i pripadnosti jednoj župnoj zajednici.