Hodočašće u vlastito srce

U ponedjeljak  12.12. 2011. okupili su se mladi u župnoj dvorani u Retkovcu-Zagrebu u kojoj se često i rado okupljaju, ali ovoga puta na malo drugačiji način i ne baš u uobičajeno vrijeme, ujutro u 10 sati.
Kroz ovo došašće, vrijeme priprave za rođenje Isusa Krista, željeli su na malo posebniji način još bolje pripremiti svoja srca za dom malomu Isusu.

S. Damjana, uršulinka bila je voditeljica duhovne obnove i kroz susret sa Svetim pismom je lomila riječi o Mojsiju i gorućem grmu i  na taj način navela mlade na promišljanje o njima samima. 
Na početku su igrom započeli druženje, nakon čega je uslijedilo  bolje međusobno upoznavanje, a nakon toga i Gospe Guadalupske, čiji se spomendan slavi 12. prosinca. Dan su proveli kroz kateheze pripremajući se za sakramenat sv. ispovijedi i euharistije. Kroz osobnu molitvu, ispit savjesti i klanjanje pred Presvetim Sakramentom uz molitvu krunice Božanskom Milosrđu, pripremili su se za pomirenje s Bogom, ali i sa samima sobom. 
Posebno je dojmljivo bilo svjedočanstvo mladića iz Siska, Jure Brlića, koji je podijelio svoju životnu priču s mladima i ohrabrio ih na putu hodočašćenja u vlastito srce.  Iz svega su zaključili kako svakodnevno treba hodočastiti u vlastito srce, a u tuđe srce ulaziti oprezno i nježno, ne ostavljajući za sobom otiske.
Cijeli dan duhovne obnove okrunjen je sv. Misom koju je predslavio vlč. Domagoj Matošević, rektor dječačkog sjemeništa na Šalati. Nakon sv. Mise radosno su pošli kućama i svoje dojmove radosno prepričavali.
(Tekst prilagođen i preuzet s web stranice župe u Retkovcu OVDJE.)

Dio ekipe u Retkovcu sa svećenicima
Radosni i otvoreni za hodočašće
Tko sam ja?