Susreti na župi u Glini

Divna župa, koja još uvijek osjeća posljedice rata u Sisačkoj biskupiji, ne tako daleko do Zagreba, sa svojim dragim i sposobnim župnikom vlč. Alfredom Kolićem, bila je domaćin 13. i 14. 04. 2013. ss. uršulinkama. U subotu su s. Jasminka, kandidatica Marina i s. Damjana imale susrete na temu IZVEZI NA PUČINU!

Kateheza, rad po skupinama, skečevi... sve vrlo živo i duboko i snažno i široko... prvopričesnici i krizmanici... sve njih preko 100... velika su pomoć bile i vjeroučiteljice Natalija i Josipa. Susret u subotu završio je sv. misom, a nastavak svjedočenja u ovoj župi bio je u nedjelju na župnoj misi. Tu je s. Jasna umjesto župnika propovijedala i govorila o potrebi molitve za duhovna zvanja. Pozvala je župljane da odgovore na Isusov poziv: Žetva je velika, a radnika malo. Molite Gospodara žetve... a o svom iskustvu molitve i potrebe za molitvom govorila je Marina, kandidatica.

Predivno mjesto, predivna priroda, proljeće koje odijeva svoju najljepšu haljinu, itekako je doprinijelo ljepoti ovoga kratkog,ali bogatog susreta s djecom, župnikom i župljanima ovoga mjesta. Do ponovnog viđenja, u molitvi povezani!