SUSRET S OBITELJIMA U VRBANIMA

U dogovoru sa svojim župnikom vlč. Mariom Bičakom, u ponedjeljak navečer, 31. ožujka 2014. nekoliko mladih obitelji iz zagrebačkih Vrbana pozvalo  nas je u posjet i srdačno ugostilo u svojoj župi Navještenja Gospodinova. Inicijator sureta bio je g. Ante Burić, bivši vjeroučenik  s. Jasne Lučić iz Dugava u Novom Zagrebu, a koji sa svojom obitelji sada živi  u Vrbanima.

Sa župljanima smo sudjelovale na svetoj misi u 18.30, a nakon toga smo se svi, i oni najstariji i oni najmlađi, skupili u dvorani gdje smo se mi sestre uršulinke predstavile prezentacijom o sv. Anđeli i našoj provinciji. S. Cecilija je sve prisutne animirala pjesmom, s. Blaženka je svirala, a s. Jasna je na kraju obradovala najmlađe knjižicom o životu sv. Anđele. Znali su odgovoriti na sva njezina pitanja koja su bila vezana uz sadržaj prezentacije, što je bio znak da su dobro slušali i dosta zapamtili.
Slijedilo je lijepo druženje uz sokove i '»sport za zube«' (kako su naši domaćini nazvali grickalice i drugo što je bilo ponuđeno). Bila je to prilika da porazgovaramo, izmijenimo iskustva i da se međusobno bolje upoznamo. Na kraju nas je župnik vlč. Mario Bičak počastio večerom tijekom koje smo iz prve ruke čule o životu Crkve na ovim prostorima, ali i drugdje gdje je on do sada službovao kao svećenik. 
Evo kako se g. Ante Burić osvrnuo na susret:
''U ime Vrbavljana, još jedno VELIKO HVALA našim dragim časnama! Uveselile su i educirale sve prikupljeno jato sinoć na Vrbanima, od onih najmanjih do onih najvećih. Veseli nas spoznaja i u moguće buduće slične susrete, bilo na Vrbanima, bilo u Varaždinu ili pak u Vlaškoj.'' (s. J.P.)