Susret zagrebačkih zajednica – proslava sv. Uršule

I ove godine smo nastavile dugogodišnju tradiciju susreta zagrebačkih zajednica uz veće blagdane našega uršulinskog Reda.
Nedjeljno popodne 25. listopada  sabrale su se uršulinke iz Gračana, Novog Zagreba i Vlaške ulice koja je sve ugostila. Pridružila nam se i Danijela Fattorich, prijateljica sv. Anđele iz Rovinja, te nam predstavila stvaralačko djelovanje karizme sv. Anđele u mlađoj grupi prijateljica sv. Anđele.

U prvom dijelu susreta razgovarale  smo, u manjim skupinama,o bitnim svojstvima sv. Uršule  koje su oduševile sv. Anđelu, te ju je izabrala za zaštitnicu družbe koju je osnovala.
Bile su to teme: zaručništvo s Kraljem, kraljevsko dostojanstvo, kraljevski –zaručnički prsten i kruna, vođa- voditi druge Kristu i mučeništvo.
Svaka skupina je otkrila i podijelila bitne oznake Uršuline osobnosti  u svjetlu Anđeline karizme i primjenu na svoj uršulinski život. Bilo je tu radosti, zajedništva, zahvalnosti za uršulinski poziv, svijesti zaručničkog dostojanstva, vjernosti Kristu i žara za rast Njegove Crkve, želje za svjedočenjem pripadnosti Kristu, Crkvi i Družbi sv. Uršule...
Slijedilo je otkrivanje slike sv. Uršule s karticama na kojima su napisana bitna svojstva Uršulinog i našega identiteta. Tako smo sve zajedno predstavljale sv. Uršulu i prepoznavale savjete sv. Anđele o molitvi, zaručničkom dostojanstvu, vjernosti, ustrajnosti, odvažnosti, nadi...
Nakon pjesme sv. Uršuli uputile smo se u našu kapelu gdje smo se klanjale euharistijskom Kristu zajedno sa sv Uršulom i sa sv. Anđelom.
Doživjele smo privlačnu snagu radosti, hrabrosti i zajedništva, te usklađenost s pozivima pape Franje u ovoj Godini posvećenog života.
Na kraju susreta družile smo se oko zajedničkog stola i razišle osvježene i željne ponovnog susreta na izvorima uršulinske duhovnosti i zajedništva.
(Priredila s. Elvira Krišto, uršulinka)