Posjet vjeroučenika iz Bedekovčine

U četvrtak ujutro, 13. ožujka 2014. jedna brojna skupina djece 6. razreda OŠ Bedekovčina posjetila je naš samostan u Vlaškoj. U pratnji svojih dviju vjeroučiteljica i još nekoliko nastavnika provodili su terensku nastavu u čijem je programu posjet jednoj redovničkoj zajednici, upoznavanje povijesti njezina utemeljenja te načina života i rada. Djecu i njihove pratitelje primili smo u kapelicu gdje ih je provincijalka s. Jasna Lučić odmah na početku pozvala na poklon Gospodaru kuće koji je živ prisutan u Svetohraništu. Pozdravila ih je i objasnila gdje se nalaze.

Čim su ušli u kapelicu šestaši su izvadili svoje bilježnice i bilježili sve što smo im govorili. Bio je to pravi nastavni sat na kojem su bili vrlo pozorni. Kroz prezentaciju im je predstavljen naš Red, utemeljiteljica sv. Anđela Merici te život i rad sestara uršulinki u Hrvatskoj pod vidom triju temeljnih okosnica: molitva, apostolat i zajedništvo. Postavljali su i pitanja poput: kako se postaje časna sestra, kakav je naš dnevni red, itd. S. Jasna im je vrlo živo odgovarala na sva pitanja. S obzirom da je bio Papin dan pomolili su se za papu Franju i zahvalili Bogu što ga je darovao Crkvi u ovo naše vrijeme.
Nakon toga razigrali su se u dvorištu koje im je sa svojim spravama bilo veliki izazov za igru. Naši maleni iz vrtića velikodušno su im ustupili prostor. Sa svojim tetama nisu se ni pojavili iz svojih soba jer bi se izgubili u razigranom i veselom mnoštvu njima tako velike djece. Dok su se šestaši vani igrali i častili sokom i keksima, sestre su ugostile njihove nastavnike i ostale s njima u zajedničkom razgovoru.
Drago nam je da smo mogle primiti ove naše velike i male goste jer nas takvi susreti uvijek raduju, a sva nova lica koja upoznamo redovito pratimo svojom molitvom. (s. J. P)