Susret djece u Zagrebu-Vlaška

U subotu, 24. siječnja 2015. u devetnici svetoj Anđeli održan je u Zagreb-Vlaškoj  susret djece Prijateljica sv. Anđele iz Vlaške i iz Dugava. Susret je pripremila i vodila s. Jasminka, uz pomoć s. Suzane i Kristine Omerzo, djevojke 1. razreda srednje škole iz župe sv. Petra.
Započeli smo igrom »Upecaj zlatnu ribicu« – svaka upecana ribica imala je određeni zadatak (naravno, o sv. Anđeli), a zlatna ništa nije tražila već je poklonila ono što je na njoj pisalo.

Zatim smo kroz rad i razgovor razmišljali o svojoj i Anđelinoj obitelji i našli neke točke koje su nam zajedničke. Zaključili smo da svaka obitelj ima svojih dobrih strana, ali i onih drugih. Pozvani smo voljeti svoju obitelj, Bog nam ju je darovao, nas je darovao njoj, volimo je, molimo za sve članove, želimo je izgrađivati, dati svoj doprinos da nam svima u njoj bude lijepo.
Tako je i Anđela naučila. Na temelju svog iskustva naučila je što je važno. A sad uči i poziva i druge i nas.
A na što nas poziva - našli smo u »Pjesmi ljubav«'. Naučili smo pjevati pjesmu, napisali molitvu za svoju obitelj koju smo izmolili u kapelici, napravili kartice s porukom iz pjesme za sebe i za svoje ukućane, ukrasili i dobili zadatak da je kod kuće stavimo na vidljivo mjesto, a do slijedećeg susreta nastavljamo moliti Molitvu sv. Anđeli i moliti za svoju obitelj.