Susret djece 2009. g.

Tema susreta: ISUSOVA MOMČAD (Petar, Pavao, Matej i Ivan)

Duhovni centar "Dom sv. Anđele" uršulinskog samostana u Varaždinu priredio je korizmeni susret dječjih zborova u subotu 21. ožujka. Sudjelovali su članovi dječjeg zbora glazbene igraonice "Stella" varaždinskog samostana, dječjeg zbora župe sv. Nikole biskupa iz Varaždina, zbora crkve sv. Ivana ev. iz Novog Zagreba i dječjeg zbora "Sv. Anđela" iz zagrebačkih Gračana. Sve okupljene pozdravile su provincijalna glavarica s. Cecilija Kolarić, samostanska glavarica s. Elvira Krišto i voditeljica Doma sv. Anđele s. Damjana Barbarić.

Nakon okupljanja oko podneva, djeca su susret započela radom po skupinama u katehetskim dvoranama Duhovnog centra. Podijeljeni su bili u skupine s apostolskim imenima Petar, Pavao, Matej i Ivan. Nakon ručka "iz torbe" i uvijek posebno dragog uršulinskog čaja, uslijedilo je predstavljanje rada u grupama u pričesnom koru kroz natjecanje, pitanja i kviz, što je animirala s. Damjana.

Djeca su pokazala veliku zainteresiranost za teme susreta, ali i zavidno znanje koje su obogatili zajedničkim pjesmama. Susret je nastavljen Službom Riječi u uršulinskoj crkvi Rođenja Isusova, gdje je s. Cecilija uputila djeci duhovno razmišljanje govoreći o važnosti svakog života i osluškivanju Božjih planova za svaki pojedini život. U molitvi vjernika sudjelovali su predstavnici župa i zborova, a molilo se za Crkvu i nova duhovna zvanja, za obitelji, djecu i njihove odgojitelje, za siromašnu djecu u misijskim zemljama, te svu bolesnu djecu i mlade. S pjesmom posvećenom Majci Božjoj zatim su nastupili svi zborovi. Zbor iz Novog Zagreba s voditeljicom s. Ksenijom Leko, zbor iz Gračana pod vodstvom s. Jasminke Pomper, dječji zbor domaće župe sv. Nikole pod vodstvom Nikoline Nikolić i Matije Mlakara, te mališani iz igraonice "Stella" koju vode s. Damjana i s. Koraljka Kos. Susret je zaključen podjelom zahvalnica za sudjelovanje i blagoslovom okupljenima koji su ponijeli svojim domovima, prijateljima i župnim zajednicama.
(Članak preuzet s IKE; Jasminka Bakoš-Kocijan)

(Progam, sadržaj i cijelu organizaciju susreta osmislila s. Damjana Mihaela Barbarić,uršulinka)