Kako bijaše na susretu djece i roditelja u Varaždinu?

»SUSRET za djecu i roditelje naših župa 2012.g.«
»IZVEZI NA PUČINU…« (Lk 5,4)

na webu Rimske unije

Draga djeco, drage voditeljice zborova i dragi roditelji... Hvala vam! Bilo nam je predivno družiti se s vama... a bilo nas je preko 260 i to zahvaljujući:

1.    Dječjem zboru »Sv. Anđela Merici« Zagreb-Gračani (Marija Banić-Ilić)
2.   
Dječjem zboru »Plamičci« Župa »Sv. Petar« Zagreb (s. Jasminka i Maja Nedić)
3.   
Dječjem zboru - Župa »Sv. Ivana Ev.« Utrina, Zapruđe, Središće (s. Branislava i Ana Galić)
4.  
Dječjem zboru »Matejevci« Župa »Sv. Mateja, ap.« Dugave-Zagreb (s. Mihaela i Ana Galić)
5.   
Dječjem zboru »Hosana« Vž-Banfica (Ivana Kolarić)
6.   
Dječjem zboru »Runolist« Kneginec (Maja Bobek Ivanjko i Antonija Bobek)

7. Bivši vrtićanci iz Varaždina sa svojim roditeljima + pojedinci iz Varaždina

SUBOTA, 27. 10. 2012. uz vremensku prognozu koja nije puno obećavala (kiša i hladnije, možda i snijeg!) nismo se dali smesti... mnoge upućene žarke molitve dotakle su samo Nebo i pokucale na  Božje srce... u predviđeno vrijeme sportskih aktivnosti ZASJALO JE SUNCE! Točno u 12h! I nježni Božji pogled s Neba pratio nas je... kiša je opet nastavila padati nakon što je u kasno popodne završila misa ... Aleluja!!!

Susret je započeo pozdravom s. Nives, glavarice ove kuće i predstavljanjem zborova uz pripremljene lađicu i pjesmom. Iznenađenje su nam priredila djeca iz Biškupca koji su sa s. Irenom scenski prikazali igrokaz 'IZVEZI NA PUČINU' kojeg je napisala s. Damjana. Slijedili su zborovi i pjesma. Bilo je predivno vidjeti kreativnost na djelu!!! Svaka je župa isplovila s jednom originalnom lađicom! Bilo je super!
Nakon pauze uz sendviče i hrpu doniranih klipića jedne obitelji iz Varaždina, SUNCE je pobijedilo oblake, kiša je prestala i svi smo mogli udahnuti svježi zrak na igralištima ili ulicama grada... Hvala animatorima koji su pomogli u ostvarenju ovog dijela (s. Katarina, s. Vesna, s. Damjana, Danijela, Mišo, Suzana, Tomislav i Tena)
Slijedila je kateheza na temu (s. Damjana) i rad u skupinama:

1. »Mreža zajedništva« (1. i 2. razr.)
2. »Mreža molitve« (3. razr.)
3. »Mreža radosti« (4., 5. i 6. razr.)
4. »Mreža odgovornosti« (7. i 8. razr.)
5. »Mreža slobode« (odrasli)
...

Budući da nas je bilo jaaaako puno, bilo je i puno animatorica i skupina (11): s. Suzana, Maja Bobek-Ivanjko, Antonija Bobek, s. Jasminka, Josipa Čulina, s. Mihaela, Martina Granić, Marija Banić-Ilić, Ivana Kolarić i s. Branislava, s. Ljiljana i s. Bogoljuba. U plenumu je bila plejada kreativnih skečeva... uživali smo!

Nakon što smo naučili pjesmu 'Izvezi na pučinu' od s. Blaženke, pozdravili smo vlč. Alexandre, župnog vikara u župi sv. Nikole u Varaždinu i zajedno se uputili u Uršulinsku crkvu na misu! Slavili smo i pjevali zajedno! Hvala sviračima, hvala svima vama! Euharistijsko slavlje bilo je zaista vrhunac radosti... tu nam je vlč. Alexandre iz Benina, koji je 8 godina već u Hrvatskoj, govorio o svom zvanju i kako se borio da postane svećenik. Nakon mise, s. Jasna, provincijalna glavarica podijelila je zahvalnice svakom zboru. Dogodine, radujemo se opet vašem dolasku i susretu kojeg nosimo uklesanog u srcima. On nam budi nadu da još uvijek ima onih koji vole Isusa, koji žele rasti u vjeri i koji ne odustaju od bacanja mreža zajedništva, molitve, radosti, odgovornosti i slobode, pa i onda kad stotinu puta doživimo noć neuspjeha. Tješimo se i hrabrimo uzajamno ovim riječima!!! HVALA SVIMA OD SRCA!!!

(Progam, sadržaj i cijelu organizaciju susreta osmislila s. Damjana Mihaela Barbarić,uršulinka)

Foto: Danijela Koljđeraj

NOTNI ZAPISI PJESAMA KOJE JOŠ TREBATE NAĆI ĆETE NA LINKU SUSRETA MLADIH OVDJE