14. križni put za mlade Varaždinske biskupije

Tradicionalni, već 14. po redu križni put mladih Varaždinske biskupije, održan je i ove korizme, i to tijekom vikenda uoči Cvjetnice 5. i 6. travnja. Mladi su hodočastili župama Bednjanskog dekanata pod geslom “Tebi sve služi…“ (Ps 119,91) te uz himnu “Slijedimo Krista“. Križni put započeo je u subotu ujutro na području župe Cvetlin i kretao se samom zapadnom granicom Varaždinske biskupije, ali i Lijepe naše, te su njegovi sudionici upoznavali i uživali u prirodnoj, sakralnoj i kulturnoj baštini Hrvatskog zagorja. Noćenje je organizirano u župi sv. Ivana Krstitelja u Gornjem Jesenju, a ovogodišnji Križni put završio je u nedjelju navečer u župi sv. Bartola apostola u Kamenici gdje je misno slavlje predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak. Na ovaj križni put išle su i 4 uršulinke iz Varaždina...

Na križnom putu sudjelovalo je oko 500 mladih koji su u dva dana prošli 38 kilometara po zagorskim brežuljcima. Prije pokreta bile su podijeljene i nagrade mladima koji su napisali svjedočanstvo s prijašnjih križnih putova mladih. Mnogi su imali prigodu po prvi put vidjeti dvorac u Trakošćanu, jer se ručalo na livadi, podno samog dvorca. Subotnju svetu misu u Gornjem Jesenju predvodio je vlč. Tihomir Kosec, predstojnik Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije u koncelebraciji s domaćim župnikom vlč. Danijelom Hercegom i vlč. Tomislavom Kosom, dugogodišnjim sudionikom križnih putova mladih. Vlč. Kosec potaknuo je mlade da bez straha izvršavaju svoje svakodnevne obaveze, a sve za Gospodina što je bilo i geslo ovogodišnjeg križnog puta. Prisutni su imali prilike nakon svete mise poslušati i svjedočanstvo jedne obraćenice.

Na završnoj misi biskup Mrzljak poručio je svim sudionicima kako je Isus onaj koji budi i odrješuje baš kako je učinio i Lazaru. Isus izvlači iz mraka i uskrisuje i zaista mu treba u potpunosti vjerovati, istaknuo je biskup. Pjevanje na obje mise animirao je Zbor mladih Varaždinske biskupije.

 

Emisija Vjera i Nada


Himna KP 2014. Vž ovdje su i uršulinke ;)