Križni put mladih 2014. g.

Dragi mladi, s ovom subotom, 1. ožujka 2014. godine, kreću službene prijave za ovogodišnji 14. križni put mladih Varaždinske biskupije, koji će se već tradicionalno održati vikend prije Cvjetnice, 5. i 6. travnja 2014. godine!

Ove godine hodočastit ćemo župama Bednjanskog dekanata pod geslom „Tebi sve služi…“ (Ps 119,91). Svoj put započet ćemo na području župe Cvetlin i kretati se samom zapadnom granicom naše biskupije, ali i Lijepe naše, te upoznavati i uživati u prirodnoj i kulturnoj baštini našeg Hrvatskog zagorja. Noćenje nas očekuje u župi sv. Ivana Krstitelja u Gornjem Jesenju dok ćemo naš ovogodišnji Križni put završiti u župi sv. Bartola apostola u Kamenici. Detaljan prikaz ovogodišnje rute možete vidjeti na priloženim slikama ispod članka.

Prijaviti se možete kod svojih župnika i župnih animatora zaključno sa 28. ožujkom 2014. godine, kotizacija je kao i do sada 30 kn! Sudionici Križnog puta može biti svaka mlada osoba starija od 15 godina!

Kako bi se što bolje pripremili za ovogodišnji Križni put, molimo vas da detaljno proučite informativni listić koji možete preuzeti ovdje. Osobito obratite pozornost na čvrstu i udobnu obuću (planinarske ili čvrste cipele, nikako ne „starke“!) te da svoje najnužnije stvari nosite u ruksacima na leđima, nikako ne u rukama jer će vas to dobrano ometati u vašem kretanju.

Krenite sa duhovnim i fizičkim pripremama, pozovite svoje prijatelje, prijavite se u svojoj župi i pridružite nam se na ovogodišnjem Križnom putu mladih naše biskupije! Učinimo i ove godine svoj korizmeni hod blagoslovljenijim i plodonosnijim! Vidimo se uskoro! Laughing

Subota i nedjelja, 5. i 6. travnja 2014.

Cvetlin – Gornje Jesenje - Kamenica

"Tebi sve služi..." (Ps 119,91)

Obilježje: bookmark - zastavica

Himna: Slijedimo Krista