Susret djece Prijateljica sv. Anđele u Zagrebu

U nedjelju, 19. siječnja 2014.  poslijepodne održan je susret za djecu Prijateljica sv. Anđele iz Gračana i Vlaške. Pridružilo im se još nekoliko djece čije majke nisu članice te zajednice, ali su oni htjeli bolje upoznati sv. Anđelu i vidjeti gdje sestre žive i rade.

Opširnije...

Proslava sv. Cecilije u Knegincu

Tijekom prošlog tjedna za Župni zbor sv Marije Magdalene u Knegincu  bili su zaista milosni i posebni trenuci. Proslavili smo 25.godišnjicu zbora. Željeli smo se za tu godišnjicu duhovno pripremiti.
Na našu veliku radost i želju posjetila nas je naša draga s. Cecilija, uršulinka; rodom Kneginščanka.

Opširnije...

Molimo devetnicu za uspjeh referenduma

MOLIMO DEVETNICU ZA USPJEH REFERENDUMA
Naša zajednica odlučila je, u ovom vremenu promišljanju našega naroda o vrijednosti braka i obitelji, u ovom vremenu kad se dovodi u pitanje je li brak zajednica muškarca i žene, moliti kako bi se što više ljudi odazvalo na referendum te kako bi istina koja je upisana u svako stvorenje i cijeli svemir bila zakonom zaštićena. Brak je zajednica muškarca i žene! Sve drugo je, nešto drugo.

Opširnije...

Duhovna obnova u Đurmancu

Duhovna obnova uz 50. obljetnicu  župe sv. Jurja u Đurmancu
Prvi dan duhovne obnove  u župi sv. Jurja u Đurmancu, 2.listopada 2013. Početak je to duhovne obnove župe uoči proslave 50. obljetnice njezinog postojanja. Poslije podne je bila ispovijed djece. Prije večernje sv. Mise župljani su složno molili krunicu. Sv. Misu je predslavio fra Ivan Matić  i snažno  pozvao na slušanje i življenje Božje riječi. Nakon sv. Mise nekoliko sestara uršulinki iz Zagreba dalo je svoj duhovni prilog  za duhovni rast župljana.

Opširnije...

Iz našeg vrta... !

U ovo prekrasno proljetno vrijeme u kojem nas Gospodin blagoslivlja ponekad s kišom, a ponekad sa suncem, u našem samostanskom vrtu nježno i s ljubavlju njegovane biljke i raznovrsno cvijeće, radosno njeguje i održava vrijedna sestra Natalija!

Opširnije...

Susret s djecom - Sv. Križ Začretje

U srijedu 13.03. naš samostan je posjetilo 70 djece 6. razreda osnovne škole s profesorima iz mjesta Sveti Križ Začretje. Djeca su tijekom terenske nastave imali želju posjetiti samostan braće sv. Franje na Kaptolu i samostan sestara uršulinki u Vlaškoj ulici te upoznati franjevački i uršulinski red.

Opširnije...

Hvala, s. Anđelka!

Naša draga sestra ANĐELKA ŠUNJIĆ (1952. - 2013.) okrijepljena sakramentima preselila se 25. veljače 2013. u Očev dom, nakon teške bolesti. Sprovod će biti u Varaždinu 28. 02. 2013. u 14h i misa zadušnica odmah iza sprovoda u Uršulinskoj crkvi u Varaždinu. Počivala u miru Božjem!

»Koliko moraju klicati i radovati se jer je u nebu svima, svakoj pojedinoj, pripravljena nova kruna slave i veselja.« sv. Anđela Merici

Na webu Katehetskog ureda Varaždin

Opširnije...

Proslavimo sv. Anđelu Merici

Od 18. do 26. siječnja 2013.,
ne isključujući svjetsku molitvenu osminu za jedinstvo kršćana,
uršulinke diljem svijeta nalaze se u devetnici pred blagdan sv. Anđele Merici, utemeljiteljice Družbe sv. Uršule (Brescia, 1535.g.)
Bit će nam, dragi prijatelji, velika radost da zajedno s nama proslavite ovaj naš blagdan.

25. 01. u Zagrebu, Vlaška 75 u DV »Sv. Anđela« u 16:15h misno slavlje predvodi vlč. Domagoj Matošević
27. 01. U Zagrebu, u Vlaškoj ulici u župnoj crkvi »Sv. Petra« na nedjeljnim misnim slavljima obilježit će se blagdan sv. Anđele prigodnom pjesmom i porukama.

Opširnije...

Intervju sa s. Stellom Bubanj

Za Godišnjak župe Bezgrešnog Srca Marijina na Jordanovcu u Zagrebu, s. Stella Bubanj je vrlo rado podijelila svoja iskustva i sjećanja na svoj rad na toj župi. Tko je s. Stella i kako je sve to bilo, pročitajte...

Opširnije...

Proslava sv. Petra i Pavla 2012.g.

Na ovogodišnjoj proslavi HRZ sudjelovale su i uršulinke iz Zagreba sa svojom prov. glavaricom s. Jasnom Lučić. Na euharistijskom slavlju su pjevale, a poslije su išle vidjeti migove koji su na popravku i izmolile deseticu krunice "Koji je tebe Djevice na nebo uzeo" za blagoslov onima koji lete i deseticu za pokojne branitelje!!! Hvala g. Lorenzu, pomoćniku vojnog kapelana, koji ih je pozvao  i vodio po bazi.

Opširnije...