Tečaj engleskog jezika za mlade u formaciji

Dana 16.06. 2012 uputile smo se zajedno u Kristu vlakom u Sloveniju na tečaj engleskog jezika: Danijela, Silvija i Nikolina. S nama je išla i s. Cecilija, koja je nastavila put u Rim na internacionalni susret odgojiteljica.

Opširnije...

Uršulinke u Ivanovom Selu

Uršulinke su posjetile župu u Ivanovom Selu 18. 03. Bile su s. Jasna, s. Natalija, s. Cecilija i postulantice Nikolina i Silvija gdje su se susrele sa župnikom don Josipom Košćakom,   salezijancem, s dragim i dobrim prijateljem.

Opširnije...

Proslava sv. Anđele, župa sv. Petar-Zagreb

Misno slavlje povodom blagdana sv. Anđele Merici u crkvi sv. Petra u Zagrebu  je predvodio vlč. župnik Josip Golubić u koncelebraciji s dvojicom svećenika od kojih je jedan »domaći sin« vlč. Tadej. Sestre uršulinke žive i djeluju na području župe i ovo je povijesni dan za njih, prvi put u povijesti župe se održala proslava sv. Anđele Merici u crkvi sv. Petra. Pjevanje na misi su animirale sestre uršulinke, pod ravnanjem s. Cecilije, na klavijaturama je svirala s. Blaženka, na gitarama gospodin Slavko Nedić i odgojiteljica iz dječjeg vrtića »Sv. Anđela Merici«, Ana Zgorelec.

Opširnije...

Proslava sv. Uršule u Zagrebu

Blagdan svete Uršule, proslavile smo, 23. 10. 2011.g. kao sestre sve zajedno. Sabrale su se sve zagrebačke zajednice u Vlaškoj te zajedničkim objedom, druženjem i molitvom provele dan onako kako nas sveta Anđela potiče: »Budite povezane vezom ljubavi… sve ujedinjene… jednog srca i jedne duše…«

Tom slavlju pridružile su nam se i dvije djevojke; Nikolina i Danijela koje su u procesu razlučivanja o duhovnom pozivu. Vjerno ih pratimo žarkim molitvama.

Opširnije...

Misijski sajam u Zagrebu

Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj i ove godine u Zagrebu organizira MISIJSKI SAJAM u subotu 22. listopada 2011. godine kao pripremu za ovogodišnji Svjetski dan misija (Misijsku nedjelju) kojeg slavimo u nedjelju 23. listopada 2011.

Sajam će se održavati na prostoru ispred zagrebačke katedrale u vremenu od 9:00 do 17:00 sati, a na njemu će biti predstavljena misijska područja u kojima djeluju naši misionari, projekti koje oni ostvaruju, te suveniri iz tih zemalja.

Također, bit će predstavljeni projekti: misijske zajednice u župama (u koje su se mnogi vjernici uključili) i akcija MIVA (pomoć u nabavci vozila našim misionarima).

Na sajmu će se moći kupiti misijski suveniri, misijska krunica, časopis Radosna vijest, misijski kalendar te knjige i DVD-i o misijama.

Nakon sajma bit će održana Molitvena akademija u Međubiskupijskom sjemeništu (Voćarska 106) u 19:30 sati kao vrhunac pripreme za Svjetski dan misija.

Opširnije...

Europski susret mladih i sestara uršulinki

 

Europski susret mladih i sestara uršulinki

22. 07. - 31. 07. 2011.

Paris, Tours, Beaugency, Lourdes

Slovenija, Mađarska, Francuska, Hrvatska, Rumunjska, Italija, Švicarska, Poljska

Mladi i uršulinke 'insime' putevima bl. Marije od Utjelovljenja i putevima sv. Bernardice Soubirus...

Druženje, upoznavanje, molitve, pjesme... putovanja...

Zajednička euharistijska slavlja, internacionalna misa u Lourdesu, procesija svjetla...

 

Opširnije...

Doživotni zavjeti s. Irene Jozić

U subotu 7. 5. 2011. u Zagrebu u crkvi sv. Petra naša je provincija imala tu radost koju svi volimo: polaganje doživotnih zavjeta čistoće, siromaštva i poslušnosti naše s. Irene. Uz nju je obnavljala zavjete i slavila 50 godina zavjeta naša s. Nives! Divno slavlje koje je predslavio preč. Franjo, duhovnik ss. uršulinki iz Varaždina. Slavlju su se pridružile sve sestre iz svih zajednica Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i jedna iz Slovenije... pjesma, radost, mir... Bogu hvala što još ima radosnih djevojaka koje čuju poziv Isusov i spremne su na Njegov glas sve ostaviti i slijediti Ga, kao svoga jedinog Zaručnika, Ljubljenog Gospodina!

Opširnije...