Umjetnost na vjeronauku

Početkom ožujka 2012. po prvi puta u Graditeljskoj,  prirodoslovnoj i rudarskoj školi u Varaždinu pokrenut je projekt pod nazivom »Korizma u Rudaku«. Cilj projekta je obilježavanje korizmenoga vremena koji svoj vrhunac ima u Uskrsu.

Učenici su izradili 14 glinenih ploča na kojima su oslikali postaje Križnoga puta, a iste su motive izrađivali na platnu koristeći iglu i konac. Isto tako, u predvorju škole učenici su prikazali ciklus korizmenoga vremena, pashalni događaj koristeći tehniku modeliranja, a kao materijal koristili su gips, pepeo i drvo. Svojim radom učenici su iskazali kreativnost, a ona se može vidjeti na zidu škole.

U školama postoje mnogi daroviti vjeroučenici koji žele pokazati svoj talent. To je zaista vrijedan projekt u koji se isplati uložiti svoje vrijeme i kreativnost.
Postaje Križnog puta bit će stavljene na zid Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole, i tako će svima biti predstavljeni rezultati rada vjeroučenika.
Zato hrabro naprijed, bez ustručavanja, jer Gospodin nas treba kao što i mi trebamo Njega. Bez  ikakvog suzdržavanja pokažimo da postoje Kristovi učenici koji su spremni svojim zalaganjem pokazati dostojanstvo, volju, nadu koju im pruža vjeronauk i njihovi vjeroučitelji.
(Mihael P., vjeroučitelj)