PROSLAVA SV. ANĐELE U ŽUPI SVETOG MIHAELA U GRAČANIMA

27.01.2020.
„Budimo oni koji će u neizmjernoj radosti jedni druge posluživati i tako svijetu očitovati kako postoji jedna i jedina slava – ona Božja po Isusu Kristu, Sinu Božjemu i Sinu čovječjemu, Svevladaru i Svedržitelju.  Sveta Anđela, kao i toliki brojni svetci, prepoznala je u Bogu smisao i svrhovitost svojega  života.“ (Iz Homilije đakona  Mirka Miškovića na proslavi Svete Anđele 27.01.2020. u Gračanima.)

Fra Marin Matančić, župnik župe sv. Mihaela u Gračanima u Zagrebu predvodio je 27. siječnja 2020. godine na blagdan Svete Anđele Merici svečano misno slavlje, kojemu je sudjelovao Mirko Mišković, đakon Franjevaca Trećoredaca,  sestre uršulinke iz Vlaške zajedno sa provincijalkom s. Ksenijom, Prijateljice sv. Anđele sa svojim obiteljima i ostali Gračanci kojima je sv. Anđela bliska zagovornica.
U ispunjenoj crkvi, pjevalo se i slavilo Boga svim srcem, a homiliju je izrekao đakon Mirko Mišković. Nakon misnog slavlja slijedilo je srdačno druženje uz slastice koje su pripremile Prijateljice sv. Anđele. (N. F.)