Akademija za obiteljsku pedagogiju u Hrvatskoj

Akademija za obiteljsku pedagogiju u Hrvatskoj
II. Tečaj - Zagreb 2

Odgovorna obitelj Nikole i Mirjane Neralić i ovaj su  6. vikend organizirali u  Duhovnom centru »Dom sv. Anđele« u Varaždinu 19. i 20. 11. 2011.

Predavanje su održali obitelj Škvorc: »Sakrament našeg braka – stol užitka i žrtve« i  obitelj Vorih, ckrveni dokumenti: »Familiaris Consortio«, »Humanae Vitae«.

Opširnije...

Nacionalni susret misionara

Varaždin, (IKA) - Nakon što je misnim slavljem u ponedjeljak 4. srpnja u Varaždinu započeo tradicionalni godišnji već 23. ljetni susret hrvatskih misionara, u utorak 5. srpnja nastavljen je cjelodnevnim radnim dijelom na kojem su šestorica misionara svećenika te 13 redovnica misionarki predstavili svoj misijski rad. Na radnom dijelu, koji je održan u Duhovnom centru "Dom sv. Anđele" uršulinskog samostana, sudjelovali su i biskup domaćin Josip Mrzljak, predsjednik Vijeća za misije pri Hrvatskoj biskupskoj konferenciji hvarsko-bračko-viški biskup Slobodan Štambuk, ove godine imenovani nacionalni ravnatelji za Papinska misijska djela u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini vlč. Antun Toni Štefan i vlč. Ivan Štironja te dijecezanski povjerenici za misije u nad/biskupijama u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, kao i djelatnici misijskih središnjica u Zagrebu i Sarajevu.

Opširnije...