Sv. Nikola, 2019.

U srijedu 06.12.2019. došao nam je naš dragi i dugoočekivani sveti Nikola. Kao i svake godine razeselio je djecu ne samo darovima nego i pjesmom, plesom, šalama i igrom.
Djeca su mu zauzvrat otpjevala nekoliko pjesamica koje sveti Nikola jako voli. Nikola je žurio dalje, kaže da ga čeka još mnogo djece...

Opširnije...

Božićna radionica- "Sovice"

U četvrtak, 05.12.2019. u mlađoj odgojnoj skupini "Sovice" održana je božićna radionica. Roditelji su zajedno sa svojom djecom pravili ukrase za bor i  božićne kutije koje ćemo prodavati 08.12. nakon svete Mise. Prilog ćemo darovati za izgradnju uršulinske škole u Kambodži.

Opširnije...

Božićna radionica- "Pčelice"

U srijedu, 04.12.2019. u odgojnoj skupini "Pčelice" održana je božićna radionica. Roditelji su pravili ukrase za bor i  božićne čestitke koje ćemo prodavati 08. 12. nakon svete Mise. Prilog ćemo darovati za izgradnju uršulinske škole u Kambodži.

Opširnije...

Božićna radionica- "Ježići"

U utorak, 03.12.2019.  u odgojnoj skupini "Ježići" održana je božićna radionica. Roditelji su zajedno sa svojom djecom pravili ukrase za bor i  božićne čestitke koje ćemo prodavati 08. 12. nakon svete Mise. Prilog ćemo darovati za izgradnju uršulinske škole u Kambodži.

 

Opširnije...

Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Ove godine Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježen je 3. prosinca u Sportskoj dvorani Graberje, na inicijativu i u organizaciji Grada Varaždina i Povjerenstva za osobe s invaliditetom.

Program se odvijao u terminu od 10,00 do 12,00 sati sa raznim radionicama (likovnim, sportskim, glazbenim, plesnim) te kroz druge zabavne i edukativne sadržaje. Sudjelovale su sve vrtićke skupine a tamo ih je dočekao i sv. Nikola s prigodnim darovima.

Opširnije...

Edukativna radionica "Dani kruha", Sovice, 2019.

Djeca starije odgojne skupine Sovice prisustvovala su edukativnoj radionici u Tehničkom muzeju Nikola Tesla povodom Dana kruha.

Opširnije...

Preselila se u vječnost...

Naša draga sestra
VESNA VALEK, ravnateljica našeg vrtića,
okrijepljena sakramentima
preselila se 27. listopada 2019. u Očev dom u 50. godini života i 25. godini redovničkih zavjeta.
Počivala u miru Božjem!
SPROVOD će biti u srijedu 30. 10. 2019. u 14h na Varaždinskom groblju.

Opširnije...

Preselila se u vječnost...


SPROVOD S. VESNE VALEK
30. listopada 2019.
Draga mama Marija, sestre Jasna i Dragica s obiteljima, poštovani svećenici, drage naše sestre svih zajednica Hrvatske i Slovenije, drage naše odgojiteljice iz Dječjeg vrtića sv. Uršule i sv. Anđele iz Zagreba, roditelji, prijatelji, suradnici…
U nedjelju 27. 10. iznenadio nas je poziv doktorice Maje Čusek Šamec da se naša s. Vesna Valek mirno i predano preselila u vječnost. Koliko god smo znali i bili svjesni njezinog zdravstvenog stanja, prateći i minimalne pomake na bolje iz sata u sat, ipak nismo očekivali tako brzi odlazak.

Opširnije...

Preselila se u vječnost...

Naša draga sestra
BOGOLJUBA (KATICA) CIFREK
okrijepljena sakramentima
preselila se 21. listopada 2019. u Očev dom u 74. godini života i 49. godini redovničkih zavjeta.
Sprovod će biti u ČETVRTAK 24. 10. 2019. u 14:00, na Varaždinskom groblju, a sveta misa zadušnica u Uršulinskoj crkvi nakon sprovoda. Počivala u miru Božjem!
SESTRE URŠULINKE

Opširnije...

Legenda o sv. Uršuli

LEGENDA O SVETOJ URŠULI
NEKADA DAVNO KADA SE JA JOŠ NISAM RODILA
OVIM SVIJETOM LIJEPA PRINCEZA JE HODILA.
DOBRA JE BILA, VOLJELI SU JE SVI I OTAC NJEN I MATI
I JEDNOGA DANA ODLUČILI SU NJEZINU RUKU KRALJEVIĆU DATI.

Opširnije...